Plakát
2023. december 21.

Tomi, Polli és a varázsfény

(6) Tonda, Slávka a kouzelné světlo / Tony, Shelly and the Magic Light 2023 82 perc
Rendező:
  • Filip Posivac
Főszereplők:
  • Antonie Baresová
  • Michael Polák
  • Ivana Uhlírová
  • Csákányi Eszter
  • Fodor Tamás

A 11 éves Tominak születése óta rendkívüli tulajdonsága van: a szó szoros értelmében ragyog. Emiatt szülei óvják-féltik, és rövid pórázon tartják. A kisfiú napjai nagy részét otthon tölti a szobájában kialakított bunkerében, és arról álmodozik, hogy egyszer lesz majd egy barátja. Karácsony előtt egy különleges kislány, Polli költözik a szomszédjukba, aki hamarosan felforgatja Tomi életét. A két gyerek szövetkezik, és elhatározzák, hogy felgöngyölítik a házukban egyre jobban uralkodó sötétség rejtélyét, hogy újra napfényt hozzanak a szürke ház életébe.

A Tomi, Polli és a varázsfény világpremierje a világ legrangosabb animációs fesztiválja, az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál versenyprogramjában volt, ahol a film elnyerte a zsűri díját. A kelet-európai koprodukcióban megvalósuló animáció az ’A’ kategóriás Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon és a szintén ’A’ kategóriás Tokiói Nemzetközi Filmfesztiválon is versenyben volt, Sitgesben pedig elnyerte a Legjobb Egészestés Animációs Film díját. A Tomi, Polli és a varázsfény a legjobb cseh bábanimációs hagyományok követője, amely jelentős magyar közreműködéssel készült el. Hazai producere Osváth Gábor (Nagykarácsony, Szép csendben, Foglyok), zeneszerzője Balázs Ádám (Testről és lélekről, A feleségem története, Utóélet, Nyugati nyaralás, Így vagy tökéletes), de dolgozott a filmen magyar animátor és VFX munkatársak is, és a teljes hangcsapat Lukács Péter Benjámin vezetésével hazai munkatársakból állt.

Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Vertigo Média Kft.; illetve a gyártó(k): nutprodukcia, Nutprodukce, Filmfabriq, Česká televize, RTVS; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Moziműsor