.

Fiú a vonaton (2016)

(The Boy on the Train) amerikai-magyar feliratos vígjáték dráma

Rövid tartalom:

Egy amerikai rendező visszatér Budapestre sok évvel ezelőtt forgatott filmje vetítésére, amiben a gyermekvasutak világát mutatta be. A vetítés utáni napon találkozik egy fiatalemberrel, aki azt állítja, hogy ő az egyik, filmben látható kisfiú. Az időközben felnőtt férfinak nem tetszik, ahogy a rende...
Rendező: Roger Deutsch,
Főszereplők: James Eckhouse, Anna Herczenik, Wéber Kata, Szervét Tibor,

Fiú a vonaton (2016)

The Boy on the Train

Információk

Tartalom:

Egy amerikai rendező visszatér Budapestre sok évvel ezelőtt forgatott filmje vetítésére, amiben a gyermekvasutak világát mutatta be. A vetítés utáni napon találkozik egy fiatalemberrel, aki azt állítja, hogy ő az egyik, filmben látható kisfiú. Az időközben felnőtt férfinak nem tetszik, ahogy a rendező ábrázolta őt, és mindenáron beszélni akar vele erről. Ebédelni hívja, azonban ami egy egyszerű találkozásnak indul, hamarosan egy hol vicces, hol már-már hátborzongató autóúttá válik a magyar vidéken….

Roger Deutsch második játékfilmjét a hazai közönség először a 13. Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Kitekintő szekciójában láthatta. A Fiú a vonaton számos nemzetközi filmfesztiválon szerepelt. A főleg kísérleti filmesként ismert Deutsch már a nyolcvanas években is forgatott Magyarországon, az akkor rögzített jeleneteket pedig többek között a Suit Ancienne című dokumentumfilmjében használta fel. A Fiú a vonaton a rendező korábbi alkotásaihoz hasonlóan archív felvételek segítségével mesél el fiktív történetet, miközben a dokumentumfilm készítés etikai aspektusait állítja középpontba. A filmben az amerikai James Eckhouse (Bosszúállók; Segítség, felnőttem) mellett Tóth Barnabás (Rózsaszín sajt, Eldorádó) és a Jászai Mari-díjas Szervét Tibor (Valami Amerika, Parkoló, Magyar vándor) játssza a főbb szerepeket.

Forgalmazó:
Vertigo Média Kft.
Megjelenés:
Linkek:


Stáblista

Rendező:
  • Roger Deutsch
Szereplők:
  • James Eckhouse (Roger)
  • Anna Herczenik (Kata)
  • Wéber Kata (Eszter)
  • Szervét Tibor (Antal)
  • Tóth Barnabás (János)
  • Durkó Zoltán (Rendőr)
Írók:
Producer:
  • Roger Deutsch


Hozzászólások