Az Univerzum története (2016)

2016 (Voyage of Time: Life's Journey) francia-német-amerikai dokumentum-dráma

Rövid tartalom

Vajon hogyan született meg az univerzum, milyen folyamatok játszódtak le kezdetekben, milyen jövő vár rá, hogyan ér majd egyszer véget a létezése? Többek között ezekre a kérdésekre próbál választ találni Az Univerzum története, amely szól tudományról, lélekről, születésről és halálról, a nagy kozmos...
Rendező: Terrence Malick,
Főszereplők: Cate Blanchett, Jamal Cavil, Maisha Diatta, Yagazie Emezi,
Az Univerzum története (2016)

Voyage of Time: Life's Journey

Információk

Tartalom:

Vajon hogyan született meg az univerzum, milyen folyamatok játszódtak le kezdetekben, milyen jövő vár rá, hogyan ér majd egyszer véget a létezése? Többek között ezekre a kérdésekre próbál választ találni Az Univerzum története, amely szól tudományról, lélekről, születésről és halálról, a nagy kozmoszról és bolygónk rendszeréről is. Terrence Malick hihetetlenül látványos, filozófiai utazásra invitálja a nézőt a Föld múltjának, eredetének felfedezésére, miközben az emberiség jövőben betöltött szerepére is kíváncsi. A rendező szándéka szerint a film egyfajta tudományos kronológiája a Földnek, melyben a leglátványosabb változásoktól egészen a legapróbbakig megmutat mindent, mindezt lélegzetelállító, páratlanul lenyűgöző természeti felvételek segítségével.

A háromszoros Oscar-jelölt Terrence Malick (Az őrület határán [1998], Az élet fája [2011]) új alkotásának világpremier a világ legrégebbi filmfesztiválján, a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában mutatták be, ahol az alkotás az Arany Oroszlánért versengett. A spirituális témákra fogékony rendező saját elmondása szerint közel negyven évet dolgozott Az Univerzum történetén, aminek elkészültével élete egyik legnagyobb álmát valósította meg. A film ötletével Malick a hetvenes években állt elő először, és el is kezdődött a megvalósítása, azonban a rendező akkor nem fejezte be a filmet. Az élet fája című, Arany Pálma-díjazott filmben a teljesítményéért Oscarra is jelölt Malick több jelenetet is felhasznált a befejezetlen alkotásból. Az Univerzum története egyébként két formátumban készül el, a rövidebb IMAX verzióban Brad Pitt a narrátor, míg a hosszabb, itthon is bemutatásra kerülő alkotásnak eredetileg Cate Blanchett kölcsönözte a hangját.

Forgalmazó:

Vertigo Média Kft.

Megjelenés:

Linkek:

Stáblista

Rendező:

  • Terrence Malick

Szereplők:

  • Cate Blanchett
  • Jamal Cavil
  • Maisha Diatta
  • Yagazie Emezi

Író:

Zeneszerző:

  • Simon Franglen

Operatőr:

  • Paul Atkins

Vágó:

  • Keith Fraase
Hozzászólások