Plakát
2016. október 27.

JutalomJáték

(12) The Carer 2016 89 perc
Rendező:
  • János Edelényi
Főszereplők:
  • Selina Cadell
  • Maitland Chandler
  • Coco König
  • Ruth Posner
  • Emily Bevan

Sir Michael Gifford színészlegenda lehetetlen alak: mindenkivel goromba, folyamatosan káromkodik, kiszámíthatatlan, amióta pedig gyógyíthatatlan beteg, még elviselhetetlenebb. Gondozók sorát űzte már el maga mellől, és most újabb áldozata érkezik, az Angliába települt fiatal magyar színésznő, Dorottya. A lány titkon abban reménykedik, hogy Sir Michael a szárnyai alá veszi, tanulhatja tőle a mesterséget, ám az idős színész vele is nyers és bárdolatlan. Amikor azonban kiderül, hogy Dorottyának van humorérzéke, ráadásul nagy rajongója Shakespeare-nek, kapcsolatuk egy csapásra megváltozik: Michael megenyhül, egykori önmagát látja a lány törekvésében, Dorottya pedig barátra talál az idős színészben. Sir Michael lánya viszont ráébred, hogy Dorottyát milyen szándékok vezérelték a házba, és gondolkodás nélkül felmond a lánynak. Sir Michael ettől teljesen összeomlik, kórházba kerül, és immár önmagának kénytelen feltenni a kérdést: „Lenni vagy lenni?”

Brian Cox, a legendás angol színész – akit olyan filmekben láthatott eddig a közönség, mint A Bourne-rejtély [2002], az X-Men 2. [2003] és a Trója [2004] – ebben a vígjátékban is emlékezetes alakítást nyújt. Dorottyát a fiatal a magyar-osztrák származású színésznő, Coco König alakítja, akinek a JutalomJáték az első filmszerepe.

Forgalmazó: A Company Hungary Kft.
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: A Company Hungary Kft.; illetve a gyártó(k): Mythberg Films, Hopscotch Films, Vita Nova Films, Hungarian National Film Fund, Ballade Investements, Sensorshot Productions, Hungarian Film Incentive, Goldfinch, The Movies Begin, MEDIA Programme of the European Union, Northstar Ventures, Maidstone Studios, The Yellow Affair, Northern Film and Media; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Képek (6)

Moziműsor