Seuso 2 - A Seuso kincsek rejtélye folytatódik (2016)

2016 dokumentumfilm

Rövid tartalom

A Seuso-kincset nemcsak az ország, de a nemzetközi közvélemény is jól ismeri, vagy legalábbis hallott róla. A felbecsülhetetlen értékű ezüstlelet története igazi kulturális krimi. A dokumentumfilm első részét még 1996-97-ben forgatták, melyet a televizió azóta sokszor megismételt. Időközben rengeteg...
Rendező: Dézsy Zoltán,
Főszereplők: Farkas Attila,
Seuso 2 - A Seuso kincsek rejtélye folytatódik (2016)

Információk

Tartalom:

A Seuso-kincset nemcsak az ország, de a nemzetközi közvélemény is jól ismeri, vagy legalábbis hallott róla. A felbecsülhetetlen értékű ezüstlelet története igazi kulturális krimi. A dokumentumfilm első részét még 1996-97-ben forgatták, melyet a televizió azóta sokszor megismételt. Időközben rengeteg új fejlemény történt Az aktualitást az adja, hogy a kincs legszebb darabjainak egy részét Magyarország visszaszerezte. Vannak dokumentumfilmek, amelyek évtizedeken keresztül készülnek.

A Seuso 2. is ilyen. A műfaj sajátossága, hogy dramaturgiáját az élet írja.

Ma már vitathatatlan, hogy a kincset a kőszárhegyi kőbányában találta egy fiatalember, bizonyos Sümegh József. Az is egyértelmű, hogy ezért az életével fizetett, mint ahogy azóta már mások is?

A Seuso-kincs eredetileg sokkal több darabból állt, akár több mint kétszázból is. Vajon milyen erők, titkosszolgálatok álltak a háttérben? A rendező oknyomozó riporteri módszerrel kutatta ezt a hihetetlen történetet, amely bepillantást nyújt sírrablók és orgazdák, műkincskereskedők és gyűjtők titkos világába is.

Linkek:

Stáblista

Rendező:

  • Dézsy Zoltán

Szereplő:

  • Farkas Attila

Zeneszerző:

  • Kovács Olivér

Operatőrök:

  • Pánovics Raymund
  • Havasi József
Hozzászólások