Plakát
2015. november 12.

Legújabb testamentum

(12) Le tout nouveau testament / The Brand New Testament 2015 114 perc
Rendező:
  • Jaco Van Dormael
Főszereplők:
  • François Damiens
  • Catherine Deneuve
  • Pili Groyne
  • Benoît Poelvoorde
  • Serge Lariviére

Isten nem a mennyekben, hanem Brüsszelben él. Feleségével és lányával egy kispolgári ízléssel berendezett lakásban tengeti mindennapjait, dolgozószobájából keserítve meg az életünket. Ha azt hittük, hogy csak véletlenül esik a lekváros kenyér mindig lekvárral lefelé a földre, vagy hogy csak pechünk van, hogy a pénztárnál mindig a mi sorunk a leglassabb, akkor tévedtünk. Isten azzal üti el az idejét, hogy ezekhez hasonló bosszantó szabályokat ötöl ki, hogy megkeserítse az életünket. A fia egyszer már fellázadt a mogorva, rosszindulatú, befordult apja ellen, de az Újszövetség nem oldott meg mindent. Most Isten lánya, a tízéves Ea a soros, hogy kimenjen az emberek közé és új alapokra helyezze a világ működését. Ea feltöri apja számítógépét, az embereknek sms-ben kiküldi haláluk időpontját, ezzel káoszt szabadít a világra, majd megszökik, hogy hat új apostolt keressen, akikkel megírhatja a Legújabb testamentumot.

Jaco Van Dormael, a Mr. Nobody [2009] rendezőjének fekete vígjátékában, a Legújabb testamentumban Istent az egyik legsokszínűbb belga színész, Benoît Poelvoorde (Coco Chanel [2009], A hírnév ára [2015], 3 szív [2014]) alakítja. A polgárpukkasztó, de hangulatában leginkább az Amélie csodálatos életét idéző filmben Poelvoorde mellett fontos szerepet kap François Damiens (Tango Libre – Szabad a tánc [2012], Körberajzolva [2013]) és Catherine Deneuve is, hogy egy teljesen őrült, életigenlő utazásra hívják a nézőt.

Forgalmazó: Mozinet
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Mozinet; illetve a gyártó(k): Orange Studio, Orange Cinéma Séries, Après le Déluge, VOO, RTBF, Climax Films, BeTV, Terra Incognita Films, Juliette Films, BNP Paribas Fortis Film Fund, Caviar Films; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Képek (6)

Moziműsor