.

Legújabb testamentum (2015)

(Le tout nouveau testament) belga-luxemburgi-francia vígjáték

Rövid tartalom:

Isten nem a mennyekben, hanem Brüsszelben él. Feleségével és lányával egy kispolgári ízléssel berendezett lakásban tengeti mindennapjait, dolgozószobájából keserítve meg az életünket. Ha azt hittük, hogy csak véletlenül esik a lekváros kenyér mindig lekvárral lefelé a földre, vagy hogy csak pechünk ...
Rendező: Jaco Van Dormael,
Főszereplők: François Damiens, Catherine Deneuve, Pili Groyne, Yolande Moreau,

Legújabb testamentum (2015)

Le tout nouveau testament

Információk

Tartalom:

Isten nem a mennyekben, hanem Brüsszelben él. Feleségével és lányával egy kispolgári ízléssel berendezett lakásban tengeti mindennapjait, dolgozószobájából keserítve meg az életünket. Ha azt hittük, hogy csak véletlenül esik a lekváros kenyér mindig lekvárral lefelé a földre, vagy hogy csak pechünk van, hogy a pénztárnál mindig a mi sorunk a leglassabb, akkor tévedtünk. Isten azzal üti el az idejét, hogy ezekhez hasonló bosszantó szabályokat ötöl ki, hogy megkeserítse az életünket. A fia egyszer már fellázadt a mogorva, rosszindulatú, befordult apja ellen, de az Újszövetség nem oldott meg mindent. Most Isten lánya, a tízéves Ea a soros, hogy kimenjen az emberek közé és új alapokra helyezze a világ működését. Ea feltöri apja számítógépét, az embereknek sms-ben kiküldi haláluk időpontját, ezzel káoszt szabadít a világra, majd megszökik, hogy hat új apostolt keressen, akikkel megírhatja a Legújabb testamentumot.

Jaco Van Dormael, a Mr. Nobody [2009] rendezőjének fekete vígjátékában, a Legújabb testamentumban Istent az egyik legsokszínűbb belga színész, Benoît Poelvoorde (Coco Chanel [2009], A hírnév ára [2015], 3 szív [2014]) alakítja. A polgárpukkasztó, de hangulatában leginkább az Amélie csodálatos életét idéző filmben Poelvoorde mellett fontos szerepet kap François Damiens (Tango Libre – Szabad a tánc [2012], Körberajzolva [2013]) és Catherine Deneuve is, hogy egy teljesen őrült, életigenlő utazásra hívják a nézőt.

Forgalmazó:
Mozinet
Megjelenés:
Linkek:


Stáblista

Rendező:
  • Jaco Van Dormael
Szereplők:
  • François Damiens
  • Catherine Deneuve
  • Pili Groyne
  • Yolande Moreau
  • Didier De Neck
  • Benoît Poelvoorde
  • Laura Verlinden
Írók:


Hozzászólások