Plakát
2024. szeptember 12.

Zenit

(16) Zenith 2024 74 perc
Rendező:
  • Kristóf György
Főszereplők:
  • Samuel Caleb
  • Bea Egyed
  • Zoli Feicht
  • Jacsó Anna
  • Szilvási Anna

A film egy földalatti börtönben élő csoport történetét meséli el. Egy éjszaka a foglyok megragadják a lehetőséget, és meg próbálnak szökni az ismeretlenbe. Egy misztikus lény erejét felhasználva az egyik fogoly a csoport vezetője lesz, ám a hatalom megszállottjává válik, ami despotává változtatja. A disztópikus film csak a tánc jegyeit használja – a szavak helyett mozdulatokkal meséli el a történetet.

A Zenit magyar-szlovák-cseh koprodukcióban készült, amelynek magyar producere Pusztai Ferenc (Marsra magyar!, A nyomozó, Szabadesés, Pál Adrienn, Friss levegő, Mindörökké), gyártója a KMH Film. A film rendezője Kristóf György, akinek első játékfilmje az Out a világ legrangosabb mozgóképes seregszemléjén, a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard versenyprogramjában szerepelt. A Zenit vezető táncosa a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Ladányi Andrea. A film operatőre Pálos Gergely, aki Roy Andersson Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezésről és Történetek a végtelenségről című alkotásait is fényképezte.

Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Vertigo Média Kft.; illetve a gyártó(k): ; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Moziműsor