Plakát
2024. október 17.

Haldoklás, de komédia

(18) Sterben 2024 183 perc
Rendező:
  • Matthias Glasner
Főszereplők:
  • Lars Eidinger
  • Saskia Rosendahl
  • Ronald Zehrfeld
  • Robert Gwisdek
  • Corinna Harfouch

A film a berlini karmester, Tom Lunies szétesett családjának történetét meséli el, amelynek tagjai már régen elhidegültek egymástól. Tom zeneszerző barátjával, a depressziótól gyötört Bernarddal dolgozik a Sterben, azaz „Haldoklás” című mű előadásán. Nővére, Ellen egy nős fogorvossal kezd viszonyt, akivel csak közös szenvedélyük, az alkohol és a mámor köti össze. A hetvenes évei közepén járó anyja, Lissy megkönnyebbülést érez, amikor a demenciától lassan elsorvadó férje, Gerd végre idősotthonba kerül. Újdonsült szabadságának azonban nem sokáig örülhet: az egészsége hanyatlóban van, a látása is egyre gyengébbé válik, és el kell fogadnia, hogy neki sincs sok ideje hátra. Tom volt barátnője, Liv pedig azt szeretné, ha újszülött gyerekének ő lenne a pótapja. Az elmúlás gondolatával szembesülni kényszerülő családtagok hosszú idő után végre újra találkoznak.

A mélyen személyes családi történet egyszerre megrázó és felkavaró dráma és szórakoztató fekete komédia, amelyet a nemzetközi kritika máris mesterműként emleget.

Forgalmazó: Cirko Film
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Cirko Film; illetve a gyártó(k): ARTE, Port au Prince Films, Schwarzweiss Filmproduktion, Senator Film, ZDF; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Moziműsor