Plakát
2024. augusztus 1.

Párizsi pillanatok

Paradis Paris / Dear Paris 2024 90 perc
Rendező:
  • Marjane Satrapi
Főszereplők:
  • Ben Aldridge
  • Monica Bellucci
  • André Dussollier
  • Martina García

Párizs nyüzsgő negyedeiben mindig történik valami. Giovanna, az egykori operacsillag dühös: tévesen halottnak nyilvánították, és a sajtó reakciói sokkal lassabban érkeznek a hírre, mint szeretné. Mike, a brit kaszkadőr nap mint nap dacol a halállal – vajon titokban retteg-e? A dohányzás öl, de Dolorèst ez nem érdekli: unokája 15. születésnapján egyoldalú paktumot köt Istennel. Marie-Cerise, a zaklatott, megalázott és depressziós tinédzser öngyilkos akar lenni, de elrabolják, és fogvatartója hamarosan a pszichiáterévé válik. Edouard évek óta vezet egy híres krimisorozatot a televízióban, de hirtelen kap egy gyomrost, amikor eszébe jut saját halandósága. A szereplők sorsa hétköznapi apróságok révén fonódik egymásba...

A Persepolisszal világhírűvé vált iráni rendező, Marjane Satrapi most egy Párizshoz szóló szerelmeslevéllel, a Paradis Paris című fekete komédiával jelentkezik, melynek főszereplői Monica Bellucci, Ben Aldridge és Rossy de Palma. Bellucci nárcisztikus olasz operaénekesnőt, De Palma különc idős kolumbiai asszonyt, Ben Aldridge pedig brit kaszkadőrt alakít: mindhárman saját halálukkal kénytelenek szembenézni.

Forgalmazó: Cirko Film
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Cirko Film; illetve a gyártó(k): Vito Films, Marjane Satrapi Films; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Moziműsor