Plakát
2024. január 18.

A káosz ura

(16) Lord of Misrule 2023 104 perc
Rendező:
  • William Brent Bell
Főszereplők:
  • Ralph Ineson
  • Tuppence Middleton
  • Matt Stokoe
  • Alexa Goodall
  • Robert Goodman

Egy kis vidéki angol faluba új plébános érkezik, aki családjával igyekszik beilleszkedni a zárt közösségbe. Egy téli fesztivál alkalmával a lánya eltűnik, és hiába a helyi lakosok és a rendőrség erőfeszítései, nem akadnak a gyerek nyomára. A plébános saját nyomozásba kezd, s minél közelebb kerül a lány megtalálásához, annál több titok derül ki a város sötét múltjából.

A káosz ura rendezője William Brent Bell olyan Magyarországon is bemutatott horrorsikerek rendezője, mint Az ördög benned lakozik, A fiú, és Az árva: az első gyilkosság. A káosz ura a legjobb horrorfilmes műfaji hagyományokat vonultatja fel, s megidézi az okkult témájú mozik legjobb pillanatait is. A film főszereplője Tuppence Middleton olyan sikerfilmekben szerepelt korábban, mint a többszörös Oscar-jelölt Mank, az Oscar-díjas Kódjátszma, valamint a Downton Abbey, a Hosszú út lefelé és a Jupiter felemelkedése. Mellette a főszerepet Ralph Ineson játssza (A boszorkány, Az alkotó, Az északi, A pápa ördögűzője). A forgatókönyvíró Tom de Ville mások mellett a Hannibal-sorozat társírója volt.

Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Vertigo Média Kft.; illetve a gyártó(k): Bigscope Films, The Machine Room, Riverstone Pictures, BCP Asset Management, REP Productions 12, Bankside Films; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (2)


Moziműsor