Plakát
2024. március 14.

A repülő osztály

(12) Das fliegende Klassenzimmer / The Flying Classroom 2023 89 perc
Rendező:
  • Carolina Hellsgård
Főszereplők:
  • Lovena Börschmann
  • David Bredin
  • Leni Deschner
  • Hannah Herzsprung
  • Wanja Valentin Kube

A tehetséges Martina 13 éves, Berlinben él egy lakótelepen, és napról-napra rengeteg nehézséggel kell megbirkóznia. Egy nap a tini megkapja élete lehetőségét: ösztöndíjat nyer egy festői alpesi településen található, rangos bentlakásos iskolába. Az új gimnázium új esélyt jelent a lány számára, aki csak tanulni szeretne és elerülni a bajt. A tini azonban hamarosan itt is a középiskolai rivalizálás középpontjában találja magát.

Magyarországon is hatalmas népszerűségnek örvendenek Erich Kästner ifjúsági regényei. Generációk nőttek fel A két Lotti, az Emil és a detektívek és A repülő osztály történetein. Utóbbi legújabb filmfeldolgozását az alkotók kortárs közegbe helyezték és a ma fiataljainak az igényeihez igazították. A főszerepet a fiatal színészek mellett Tom Schilling játssza, aki napjaink egyik legnépszerűbb német színésze (Mű szerző nélkül, Napola – A Führer elit csapata, Fabian: A vég kezdete, Who Am I: Egy rendszer sincs biztonságban).

Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Vertigo Média Kft.; illetve a gyártó(k): UFA Fiction, Leonine Studios; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Moziműsor