Plakát
2015. augusztus 27.

Az Eichmann Show

(12) The Eichmann Show 2015 96 perc
Rendező:
  • Paul Andrew Williams
Főszereplők:
  • Martin Freeman
  • Rebecca Front
  • Anthony LaPaglia
  • Andy Nyman
  • Ben Addis

1960-ban az Argentínában bujkáló egykori SS alezredest, a második világháborúban a zsidóság szisztematikus megsemmisítését célzó Végsőmegoldás egyik legfontosabb végrehajtójaként milliókat halálba küldő -többek között a vidéki magyar zsidóság deportálását irányító - Adolf Eichmannt az izraeli titkosszolgálat ügynökei elfogják és titokban Jeruzsálembe szállítják, ahol 1961-ben bíróság elé állítják emberiségelleni bűntettekért.

Az amerikai televíziós producer, Milton Fruhtman (Martin Freeman)filmet akar készíteni a tárgyalássorozatról, mert szilárdan hiszi, hogy a minden eddiginél nagyobb nyilvánosságot kapó per kapcsán a világnak meg kell ismernie a holokauszt borzalmait, hogy soha többé ne éledhessen újjá a nácizmus eszméje. Tervéhez csatlakozik a baloldali nézetei miatt Amerikában tiltólistára helyezett rendező, Leo Hurwitz (Anthony LaPaglia) is, és halálos fenyegetések és számtalan akadályellenére nekilátnak a közvetítés megszervezésének. Munkájuknak köszönhetően Eichmann-per eseményeiről napi rendszerességgel szerkesztett műsor végül több mint három tucat országban került sugárzásra, ez lett minden idők első globálisan bemutatott televíziós közvetítéssorozata, amely hatására világszerte nézők milliói szembesültek döbbenten az egykori haláltáborokban történtekkel.

A megrázó archív felvételeket feszült játékfilmes dramaturgiával vegyítő film az auschwitz-birkenaui haláltáborok felszabadításának hetvenedik évfordulójára emlékezve készült, a BBC közreműködésével. A film amellett, hogy az Eichmann-per dokumentarista hűségű nyomon követésével a történelem e szörnyű fejezetének lehető leghitelesebb, megrendítő hatású feldolgozására tesz kísérletet, a perTV-közvetítésének kulisszái mögé tekintve a tömegtájékoztatás már kezdeti korszakában is felmerült, manapság talán még aktuálisabb morális kérdéseit is feszegeti.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment és Freeway Entertainment
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Pannonia Entertainment és Freeway Entertainment; illetve a gyártó(k): Feelgood Fiction, Baltic Film Services, Vistaar Religare Film Fund; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Képek (3)

Moziműsor