Plakát
2023. november 30.

Egy zuhanás anatómiája

(16) Anatomie d'une chute / Anatomy of a Fall 2023 151 perc
Rendező:
  • Justine Triet
Főszereplők:
  • Swann Arlaud
  • Milo Machado Graner
  • Sandra Hüller
  • Antoine Reinartz

A világ legrangosabb filmfesztiváljának fődíját, a Cannes-i Arany Pálmát elnyerő lélektani krimiben Sandra (Sandra Hüller – Toni Erdmann) idillinek látszó élete kártyavárként omlik össze. A sikeres német írónő francia férjével és látássérült gyerekükkel élnek a francia Alpok egyik kis falujában. A férfi váratlan halála után nem egyértelmű, hogy baleset, öngyilkosság vagy gyilkosság történt. Sandra ezért a rendkívül megterhelő nyomozás és tárgyalás középpontjába kerül.

A már-már hitchcocki hagyományokat követő filmben az eseményeket végig a feleség szemszögéből követjük, miközben a néző számára is kérdéses az ártatlansága. Az Egy zuhanás anatómiája azonban sokkal több bűnügyi történetnél: Justine Triet rendezőt elsősorban a házasság, és alapvetően az emberi kapcsolatok legmélyebb rétegei érdeklik.

Forgalmazó: Mozinet
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Mozinet; illetve a gyártó(k): Les Films de Pierre, Les Films Pelléas, France 2 Cinéma, Auvergne-Rhône-Alpes Cinéma, Canal+, Ciné+, France Télévisions, CNC, Région Nouvelle-Aquitaine, Région Auvergne-Rhône-Alpes, ARTE/Cofinova 18; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (2)


Videók, filmrészletek (5)


Moziműsor