Plakát
2023. május 4.

Anyák napja

(16) Mothering Sunday 2021 104 perc
Rendező:
  • Eva Husson
Főszereplők:
  • Colin Firth
  • Josh O'Connor
  • Odessa Young
  • Olivia Colman
  • Emma D'Arcy

A két világháború között Angliában egy szolgálólány titkos viszonyt folytat egy férfivel, akit szeret. A férfi ugyanakkor egy másik nővel tervez összeházasodni, aki rangban közelebb áll hozzá. Kettejük viszonya azóta tart, hogy a lány szolgálni kezdett volna a gazdag családnál, a társadalmi különbségek miatt azonban a korban szerelmük beteljesülése lehetetlen.

Az Anyák napja világpremierje a világ legrangosabb ’A’ kategóriás filmfesztiválján, a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos programjában volt. A film Graham Swift nagysikerű, Anyák napi kimenő című bestsellerének feldolgozása, mely Magyarországon is megjelent. Az alkotásban olyan sztárok szerepelnek, mint Josh O’Connor (Emma, A korona), az Oscar-díjas Colin Firth (A király beszéde, Bridget Jones naplója, Kingsman: A titkos szolgálat), az Oscar-díjas Olivia Colman (A kedvenc, A homár, Az elveszett lány) és a kétszeres Oscar-díjas Glenda Jackson (Szerelmes asszonyok, Egy kis előkelőség). Glenda Jacksonnak ez a film 30 év elteltével az első mozis szerepe.

Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Vertigo Média Kft.; illetve a gyártó(k): Number 9 Films, Film4 Productions, BFI, Lipsync Productions, ZDF/Arte; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Képek (3)

Moziműsor