Plakát
2023. március 16.

A csendes lány

(12) An Cailín Ciúin / The Quiet Girl 2022 94 perc
Rendező:
  • Colm Bairéad
Főszereplők:
  • Bennett Andrew
  • Catherine Clinch
  • Carrie Crowley
  • Kate Nic Chonaonaigh
  • Michael Patric

Cáit mindössze tízéves, csendes kislány, aki hányattatott körülmények között nő fel. Örökké kimerült és ismét terhes édesanyjának a sok gyerek mellett nem jut ideje rá, alkoholista, hirtelen haragú apja pedig inkább jobb, ha nem foglalkozik vele. A család úgy dönt, a legjobb lesz mindenkinek, ha Cáit-et a nyárra rokonokhoz adja. A gyerektelen párnál egészen új világ tárul fel a kislány előtt. Az idilli, zöld környezetében egy idő után Cáit megnyílik, végül fény derül arra a titokra is, amit újdonsült nevelői elrejtenének előle.

A csendes lány az év egyik legmeglepőbb rendezői bemutatkozása, ami kimagaslóan jó kritikai fogadtatásban részesült, és a világ filmfesztiváljain már lenyűgözte a közönségét. A legjobb nemzetközi film kategóriában Oscar-díjra jelölt alkotás különösen megható, sokrétű és érzékeny film a szeretet hiányáról és a gondoskodás gyógyító erejéről.

Forgalmazó: Mozinet
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Mozinet; illetve a gyártó(k): Zanzibar Films, Broadcasting Authority of Ireland, TG4, Fís Éireann/Screen Ireland, Inscéal, Super; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Videók, filmrészletek (1)


Képek (4)

Moziműsor