Plakát

Habiszti / Csak ezért is! + Manézs (rövidfilm)

short / Habiszti / Just Because! + Counterparts 2022 95 perc
Rendező:
  • Dobray György----------Bicsák Boglárka
  • Dobray György

Habiszti / Csak ezért is!

Attila, mint a többi kamasz, szabadidejében gitározik, rappelget, pörgős szövegekkel szórakoztatja testvéreit és kedvesen csipkelődik az anyjával. Éles eszére már óvodásként felfigyeltek, és édesanyja is azt szerette volna, ha a fia a legjobb iskolába kerül, ám a sikeres felvételi ellenére sem szerepelt a kifüggesztett listán a neve. Így Attila a Józsefváros jól ismert énekes iskolájába került, ahol viszont felfigyeltek sokrétű tehetségére. Innen azután már egyenes út vezetett egy művészeti középiskola táncos osztályába, ahol csoportjuk egy különleges, nívós előadásra készül. A roma holokausztot feldolgozó koreográfia főszereplője Attila, a cigány fiú.


Manézs

Marics Andrea és Marics Krisztina 28 éves egypetéjű ikertestvérek, akik egyetemi tanári diplomával vándorcirkuszokban dolgoztak, ahol közös artista számokat adtak elő. Születésüktől fogva együtt éltek át mindent. Hasonló oktatási intézményekbe jártak, ugyanazt sportoltak, egyformán öltöztek, azonos baráti körbe tartoztak. Élvezték, hogy egyforma jellemvonásaikban rengeteg lehetőség van. 2018-ban egy hosszú külföldi turné sorozat után Andrea volt az, aki a szoros testvéri kötődésből és a munkából kivált. Úgy érezte egyedül szeretne érvényesülni. Azóta egy általános iskolában tanít és gyermeket vár. A film az elválás utáni időszak nehézségeit, döntéseit rögzíti és követi a szereplői külön életét. Krisztina még mindig a cirkuszban él és dolgozik, azonban egyáltalán nem találja a helyét Andrea nélkül. A szezon végeztével hazajön és döntést kell hoznia, hogy itthon marad vagy folytatja a vándor életet.

Forgalmazó: BIDF
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: BIDF; illetve a gyártó(k): ; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Moziműsor