Plakát

A rejtélyes ajtó + Tiktak Peti (rövidf.)

The Visit and A Secret Garden + Peti Tick-tack 2022 82 perc
Rendező:
  • Irene M. Borrego----------Petróczy András
  • Irene M. Borrego
  • Aczél Tulián

A rejtélyes ajtó

Az, hogy egy film rejtélyekkel és meglepő fordulatokkal, humorral és bájjal teli, már önmagában vonzó. Csak, ha le szeretnénk írni, hogy miért is, akkor leleplezzük azt a folyamatot, azt az élményt és rácsodálkozást, amelyen minket, a nézőket, beidegződéseinket feledtetve, észrevétlenül kísér át az alkotó és a főhős: a rejtélyes és elfeledett Isabel Santalo. Nemcsak a titokzatos “kert”, az örökké zárt ajtó, a magát teljes valóságában sokáig nem láttató különös lakó, hanem egy hatalmas belső erő és szépség az, amely a film elejétől a végéig csodás meglepetéseket rejt.


Tiktak Peti

“Mindenki számára megvan az igazi, majd megtalálom én is.” - mondogatja magában Tiktak Peti, akit falujában szinte mindenki ismer és kedvel, mégis csodabogárnak tart, így hát Peti kedvenc helyeire, szeretett lovai közé, a templomba vagy teázni a kocsmába most még egyedül jár. Különc és magányos, de sosem unatkozik: ha valakinek elromlik otthon a kakukkosa, inga- vagy asztali órája azzal a biztos érzéssel viszi el Petinek, hogy a legjobb kezekbe kerül, hisz nincs még egy olyan ezermester, mint ő. A baj csak az, hogy alkatrész híján mindig két órából készül el egy jó óra, a másik pedig működésképtelenné válik. Valami mindig hiányzik - így van ez Petinél is. Vajon az óramester oldalán áll-e maga az idő, állandó körforgásával? Törődik-e valaki Petivel azután is, hogy visszakapja a csodálatosan felújított óráját? “Egyelőre mindenesetre van az órásság...” - és a remény.

Forgalmazó: BIDF
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: BIDF; illetve a gyártó(k): ; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Moziműsor