Plakát

A művészet templomai: Mámorító Velence

(12) A művészet templomai: Mámorító Velence 2022 90 perc
Rendező:
  • Michele Mally

Dokumentumfilmünk Velence művészeti élete és múzeumai, lagúnái és sikátorai bemutatásán keresztül foglalja össze röviden az Adria-parti városállam 1600 éves történetét: nyitottságát a nagyvilágra és töretlen hitét saját jövőjében.

Városnézésünk során olyan mesterek halhatatlan munkáit tekinthetjük meg, mint Tiepolo, Canaletto, Rosalba Carriera; de szót ejtünk azokról is, akik a város szerelmesei voltak: Canovától Goethéig, Byrontól Walter Scotton át azokig a színészóriásokig, akiket évről évre vonz a varázslatos Velencei Filmfesztivál.1600 évvel megalapítása után a város szemernyit sem vesztett különlegességéből: városias légköréből, kőépületei sármjából, a levegő és a víz találkozásának költőiségéből, már-már külön mitológiává nemesült történelméből.

A külső jegyek azonban eltörpülnek a város önértelmezése mellett, ettől Velence Velence! DNS láncában fehérjemolekulákként kapcsolódik össze a dekadencia bája a világszínvonalú újítások izgalmával.

A már első látásra kozmopolitának tűnő városállam kezdettől fogva élénk kereskedelmi és kulturális kapcsolatokat ápolt a Kelettel. Elemeknek kitett voltával dacolva mindig is határozott jövőképpel rendelkezett.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.; illetve a gyártó(k): ; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Moziműsor