Plakát
2022. május 20.

Nick Cave - This Much I Know to Be True

This Much I Know to Be True 2022 105 perc
Rendező:
  • Andrew Dominik
Főszereplők:
  • Earl Cave
  • Nick Cave
  • Andrew Dominik

A Londonban és Brightonban felvett, Andrew Dominik rendezte, THIS MUCH I KNOW TO BE TRUE című új koncert-dokumentumfilm Nick Cave és Warren Ellis különleges társalkotói kapcsolatát ragadja meg, amint utóbbi két albumuk, a Ghosteen (Nick Cave & the Bad Seeds) és a Carnage (Nick Cave & Warren Ellis) számait adják elő. Ennek a két lemeznek a dalait 2021 tavaszáig még sosem játszották színpadon, hisz akkor még csak készültek a brit turnéjukra. Így tehát a korabeli felvételek révén részesei lehetünk, ahogy kettőjük – vokálosok és vonósnégyes kíséretében – életet lehel e szerzeményekbe. A dokumentumfilm elcsípte azt a jelenetet is, amikor egy közeli barát és régi munkatárs, Marianne Faithfull lép fel velük.

Az Andrew Dominik rendezte, THIS MUCH I KNOW TO BE TRUE című, színes koncert-dokumentumfilm operatőre Robbie Ryan volt. Ez a mozis produkció tulajdonképpen a 2016-os, szintén Andrew Dominik jegyezte One More Time with Feeling párdarabja. Arra törekszik, hogy bemutassa Nick Cave és Warren Ellis mély művészbarátságát, amit már a 2014-es Nick Cave áldokumentumfilmben, a 20 000 Days on Earth-ben megkíséreltek kibontani. Jelen mozis alkotás Nick Cave és Warren Ellis közös útjának egy újabb mérföldköve lesz, azt kísérli megragadni, hogy az alkotópáros milyen pozitív érzelmi energiákkal és hangulatban indul neki egy optimizmusra okot adó karrierszakasznak.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.; illetve a gyártó(k): Uncommon Creative Studio; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Moziműsor