Plakát
2022. március 17.

Vezess helyettem

(16) ドライブ・マイ・カー / Drive My Car 2021 179 perc
Rendező:
  • Ryusuke Hamaguchi
Főszereplők:
  • Reika Kirishima
  • Tôko Miura
  • Hidetoshi Nishijima
  • Jin Dae-yeon
  • Perry Dizon

Murakami hazánkban is megjelent, azonos című novellája nyomán készült Vezess helyettem az év filmszenzációja. A kimagaslóan pozitív kritikai fogadtatásban részesült alkotás a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon három díjat nyert, idén pedig Oscarra jelölték – méghozzá nem csak a legjobb nemzetközi film, hanem egyenesen a legjobb film, a legjobb rendező és a legjobb forgatókönyv kategóriákban.

A Vezess helyettem főhőse, a színész-rendező Kafuku Juszuke két éve veszítette el feleségét, de még mindig nem volt képes feldolgozni a tragédiát. Egy színházi fesztivál felkérésére Hirosimába utazik, hogy színpadra állítsa a Ványa bácsi többnyelvű változatát. Ellenkezése dacára, a fesztiváltól egy női sofőrt kap, a visszahúzódó Miszaki személyében. Egyre több időt töltenek egymással, a beszélgetéseiknek köszönhetően pedig mindketten végre szembe nézhetnek saját traumáikkal, hogy továbbléphessenek az életben.

Forgalmazó: Mozinet
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Mozinet; illetve a gyártó(k): Bitters End, C & I entertainment, Culture Entertainment, Agency for Cultural Affairs, J-LOD, nekojarashi, Quaras, Nippon Shuppan Hanbai, Bungeishunju, L'espace Vision, The Asahi Shimbun; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Moziműsor