Plakát
2022. január 27.

#AnneFrank - Párhuzamos történetek

(16) #Anne Frank: Vite parallele / #AnneFrank. Parallel Stories 2019 92 perc
Rendező:
  • Sabina Fedeli
  • Anna Migotto
Főszereplők:
  • Andra Bucci
  • Anne Frank
  • Martina Gatti
  • Helen Mirren

Az Oscar®-díjas színésznő, Helen Mirren közreműködésével készült dokumentumfilm több síkon idézi meg az emberiség történelmének legsötétebb időszakát.

Mirren a naplója oldalain keresztül idézi fel Anne Frank életének főbb mozzanatait, majd személyes hangvételű beszélgetéseken keresztül megismerhetjük további öt fiatal nő történetét, akiket gyerekként vagy serdülőkorban szintén koncentrációs táborokba deportáltak, de csodával határos módon túlélték. A film másik síkján egy fiatal lány beszélget a társaival a közösségi média segítségével, végigvezetve a nézőt Anne Frank életén és érzésein.

„Úgy érzem, Anne Frank naplója csodálatos lehetőség arra, hogy a múlt emberi tapasztalatait valóban megérthessük, átvihessük a jelenünkbe, és a jövőnkbe. Ezt rendkívül fontosnak tartom. Ezért akartam megcsinálni ezt a filmet" - Helen Mirren.

A film a holokauszt nemzetközi emléknapján, január 27-én érkezik a hazai mozikba.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.; illetve a gyártó(k): 3D Produzioni, Nexo Digital, Sky Arte; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Moziműsor