Plakát
2022. január 27.

Párhuzamos anyák

(16) Madres paralelas / Parallel Mothers 2021 123 perc
Rendező:
  • Pedro Almodóvar
Főszereplők:
  • Penélope Cruz
  • Israel Elejalde
  • Rossy de Palma
  • Aitana Sánchez-Gijón
  • Milena Smit

Két egyedülálló nő ugyanazon a napon ad életet gyermekének. Közös kórterembe kerülnek. Kiderül, hogy egyikük terhessége sem volt tervezett. A középkorú Janis repes az örömtől, míg a kamaszkorú Ana traumaként éli meg, hogy anya lett. A kórház folyosóján Janis vígasztalni próbálja Anát. Pár mondat elegendő ahhoz, hogy szoros kötelék alakuljon ki a két nő között.

Pedro Almodóvar új filmjének világpremierje alig két hónapja, a velencei filmfesztiválon volt, ahol nyitófilmjeként vetítették, és Penélope Cruz átvehette a legjobb színésznőnek járó elismerést. A mostani, budapesti vetítés nemcsak attól különleges, hogy megelőzi a magyarországi premiert, hanem attól is, hogy a bemutatón jelen lesz a film férfi főszereplője, Israel Elejalde. Az este további meglepetése, hogy a hangulatot az egyik legsikeresebb spanyol flamencozenekar, a Las Migas alapozza meg. Érdekesség, hogy az idei Spanyol Filmhét programjában egy másik új Almodóvar-film is megtekinthető: az Emberi hang (The Human Voice) című rövidfilm a mester első angol nyelven készült alkotása, amelyben Tilda Swinton alakítja a főszerepet.

Forgalmazó: Cinetel Kft.
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Cinetel Kft.; illetve a gyártó(k): El Deseo, TVE; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Moziműsor