Plakát
2022. február 17.

Belle: A sárkány és a szeplős hercegnő

(16) 竜とそばかすの姫 / Belle 2021 121 perc
Rendező:
  • Mamoru Hosoda
Főszereplők:
  • Kaho Nakamura
  • Ryô Narita
  • Shota Sometani
  • Tina Tamashiro

Mamoru Hosoda a japán anime egyik meghatározó alakja. Neve a hazai közönség számára is jól ismert, hiszen előző két filmje, A fiú és a szörnyeteg, valamint a Mirai – Lány a jövőből a magyar mozikban is nagy sikert aratott.

A 17 éves Suzi édesapjával él egy faluban, ahol már évek óta nem találja a helyét. Miután regisztrál az „U” nevű virtuális világba, életre kelt egy másik identitást, amely tökéletes ellentéte a valódinak: az ötmilliárd felhasználóval rendelkező, nyüzsgő univerzumban ő Belle, a híres énekesnő. Az egyik virtuális koncertjét váratlanul megzavarja egy különleges teremtmény, és ezzel egyszerre borul fel mindkét élete.

Hosoda ezúttal A szépség és a szörnyeteg klasszikus történetét értelmezte újra, nagyon is mai, és ízig-vérig japán megközelítésben. A film – hasonlóan Mundruczó Kornél Evolúció című alkotásához – a 2021-es Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Premiere szekciójában debütált.

Forgalmazó: Mozinet
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Mozinet; illetve a gyártó(k): Studio Chizu, Nippon Television Network Corporation, DENTSU, Toho Co., Cartoon Saloon, Kadokawa, Hakuhodo DY Media Partners, Yomiuri Telecasting Corporation, BookWalker; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (2)


Képek (5)

Moziműsor