Plakát
2022. január 20.

A világ legrosszabb embere

(16) Verdens verste menneske / The Worst Person in the World 2021 128 perc
Rendező:
  • Joachim Trier
Főszereplők:
  • Anders Danielsen Lie
  • Maria Grazia Di Meo
  • Herbert Nordrum
  • Renate Reinsve
  • Mia McGovern Zaini

A húszas-harmincas évei fordulóján járó Julie (Renate Reinsve) története zajos sikert aratott a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon, elnyerte a legjobb színésznő díját, majd a világ fesztiváljait bejárva mindenhol újabb rajongókat gyűjtött. Julie-t négy éven keresztül követjük, a norvég lány a szerelmi életében és karrierjében is a helyes, sorsfordító döntéseket próbálja meghozni – még ha egyszer megfontolt, máskor elhamarkodott választásaival fájdalmat is okoz a szeretteinek, vagy éppen saját magának. Ahhoz, hogy Julie élete egyenesbe jöjjön, először önmagát kell megtalálnia és elfogadnia – rögös út vezet ennek az beismeréséhez.

Joachim Trier legújabb alkotását nevezte Norvégia a 2022-es Oscar-díjátadóra. A filmet a kritikusok az elmúlt évek legjobb romantikus filmjének tartják, főszerepében az elbűvölő Renate Reinsve egészen lehengerlő alakítást nyújt.

Forgalmazó: Mozinet
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Mozinet; illetve a gyártó(k): Oslo Pictures, Snowglobe, MK2 Films, Film i Väst, B-Reel Films, ARTE France Cinéma; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (2)


Videók, filmrészletek (1)


Moziműsor