Plakát
2021. december 30.

Annette

(16) Annette 2021 141 perc
Rendező:
  • Leos Carax
Főszereplők:
  • Marion Cotillard
  • Adam Driver
  • Simon Helberg

A Holy Motors rendezője, Leos Carax két szupersztár, az Oscar-jelölt Adam Driver és az Oscar-díjas Marion Cotillard főszereplésével készíttette el legújabb filmjét. Az Annette az év egyik legkülönlegesebb filmélménye, amely a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a legjobb rendezőnek járó elismerést.

A showbusiness kulisszái mögé bepillantó film két főszereplője egy stand-up komikus (Driver) és operaénekes felesége (Cotillard). Amikor gyereket vállalnak, alapvetően változik meg kapcsolatuk dinamikája: magánéletükben és munkájukban egyaránt váratlan kihívásokkal kell szembenézniük.

Carax ezúttal is egy varázslatos, de gyakran sötét világot teremt, ahol a szenvedélyt és az emberi gyarlóságot egyaránt extrém módon ábrázolja. A francia kultrendezőnek most a legendás Sparks két tagja, Ron és Russell Mael volt az alkotótársa, ők az Annette forgatókönyvírói és zeneszerzői.

Forgalmazó: Mozinet
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Mozinet; illetve a gyártó(k): Eurospace, Detailfilm, ARTE France Cinéma, CG Cinéma, Garidi Films, Théo Films, Tribus P Films, UGC, SCOPE Pictures, Wrong Men, Piano; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Moziműsor