Plakát
2021. október 6.

Traumáinkon innen és túl

(12) Our Traumas and Beyond 2020 52 perc
Rendező:
  • Skrabski Fruzsina

A film alapgondolatát Böjte Csaba ferences szerzetes ihlette, aki azt mondta, hogy a múlt bűneinek feltárása helyett – Bűn és büntetlenség (Biszku-film), Elhallgatott gyalázat (szovjet katonák erőszakossága) – inkább foglalkozzak pozitív példákkal.A Traumáinkon innen és túl főszereplői pszichológiai csodák – nagyon nehéz gyerekkoruk volt, mégis normális felnőttek lettek, többen közülük apaként és anyaként is bizonyítottak.

A főszereplőkről:Böjte Csaba ferences szerzetes nevelőotthonaiban több, mint 6000 gyerek nevelkedett eddig, sokan közülük már kirepültek, de összesen 1 került közülük börtönbe. Mi Csaba testvér nevelési módszerének a titka?Tóth Zsé Ferenc – állami gondozásban nőtt fel, súlyos látássérült, börtönben is volt. Majd úgy döntött, hogy kezébe veszi a sorsát, jelenleg a 3. diplomáját szerzi, fogyatékos otthonban gondozó és a szegény gyerekeken segítő Tündérkör Alapítványt vezeti. Idén megnyerte a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom (szüleimről elnevezett) Kopp-Skrabski-díját.Bagi Iván – ismert parodista, humorista, költő. Több, mint 25 éve együtt szerepel Nacsa Olivérrel. Munkásságukért, a Bagi-Nacsa Show-ért Karinthy-gyűrű díjat is kaptak. Ivánnak nagyon nehéz élete volt, borzalmas árvaházakban nőtt fel, saját erejéből küzdötte fel magát elismert humoristává.Szabó Borbála író. A Nincsenapám, seanyám életrajzi könyve, amelyben egy gyerek szemével írja le a válás borzalmát és az ennek következtében alkoholistává vált édesanyjával való küzdelmeit. Borbála több könyv és színdarab szerzője, 4 gyerekes édesanya.Danó Éva a gyerekvédelemben esetmenedzser. Cigány családban nőtt fel, apukája alkoholista, szülei munkanélküliek voltak. Rengeteg bántalmazás érte gyerekkorában, amit megírt és a Terézanyu novella pályázaton nyert vele.Évát a szomszéd lelkész felesége karolta fel, és tudatosan tört ki nehéz élethelyzetéből, majd diplomát szerzett, férjhez ment és ma 3 gyerek boldog anyukája.Dunai Attila csapatépítő tréner, HR-filozófus. Attilának éltek a szülei, de nem ők nevelték, hanem fizettek idegen szülőknek, hogy neveljék a gyereküket, végül a Fóti Gyermekvárosba került. Attila azt mesélte, hogy mindent minta nélkül, könyvből és kigondolva kellett megtanulnia, hogyan legyen jó barát, férj és apa.Szakértőink: Prof. Dr. Bagdy Emőke pszichológus, Berényi András pszichológus, Böjte Csaba szerzetes, Dr. Harangozó Judit pszichiáter, Dr. Kádár Annamária pszichológus, Kosza Erzsébet nevelő, Menyhárt Ernő és Menyhárt Rita nevelők, Orvos-Tóth Noémi pszichológus, Szemeti Krisztina nevelő

A film a Magyar Média Mecenatúra támogatásával készült.

Forgalmazó: no-distributor
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: no-distributor; illetve a gyártó(k): ; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Moziműsor