Plakát
2021. szeptember 23.

'85 nyara

(16) Été 85 / Summer of 85 2020 101 perc
Rendező:
  • François Ozon
Főszereplők:
  • Félix Lefebvre
  • Valeria Bruni Tedeschi
  • Philippine Velge
  • Benjamin Voisin
  • Isabelle Nanty

1985 nyara nem ígérkezik másnak Alexis életében, mint a korábbi szünidők. Egy normandiai tengerparti faluban, együtt a szüleivel, ahol ráadásul nemigen ismer senkit, nem éppen élete kalandját éli meg. Amikor azonban egy viharban felborul egy kis vitorlással, majdnem megfullad, és csak az utolsó pillanatban, a nála néhány évvel idősebb David menti ki a vízből. Miután megismeri a fiút, rájön, hogy élete barátjával találkozott. A jóképű, vagány és karizmatikus David mellett hirtelen eseménydússá és szenvedélyessé válik az addig egyhangú nyár.

A film Aidan Chambers angol író 1982-es regényének a filmadaptációja. A kultrendező François Ozon (Swimming Pool, 8 nő, A házban, Frantz, Dupla szerető, Isten kegyelméből) filmjének világpremierje a 2020-as Cannes-i Filmfesztivál hivatalos programjában volt. A ‘85 nyarát 12 kategóriában jelölték a Francia Filmakadémia César-díjára. Az ’A’ kategóriás San Sebastian-i Filmfesztiválon szintén versenyben volt a film, Francois Ozon-t pedig Európai Filmdíjra is jelölték a legjobb rendező kategóriában.

Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Vertigo Média Kft.; illetve a gyártó(k): SACEM, Canal+, Centre National du Cinéma et de L'image Animée, FOZ, Mandarin Films, SG Image 2018, Indéfilms 8, Radio Télévision Belge Francophone (RTBF), France 2 Cinéma, France Télévisions, La Banque Postale Image 13, Cofimage 31, Palatine Etoile 17, OCS, Playtime Production, Région Normandie, Scope Pictures; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Képek (12)

Moziműsor