Plakát

Nagy zeneszerzők: Haydn nyomában

(12) In Search of Haydn 2012 102 perc
Rendező:
  • Phil Grabsky
Főszereplők:
  • Emanuel Ax
  • Alison Balsom
  • Henry Goodman
  • Juliet Stevenson

Beethoven és Mozart életművét egy olyan kiemelkedő zeneszerzőé követi a sorozatban, akire mindketten feltekintettek és inspirációt merítettek műveiből, ám manapság a koncerttermekben némileg háttérbe szorul.

Phil Grabsky biográfiai ihletettségű alkotása, a Haydn nyomában átfogó képet nyújt minden idők egyik legtermékenyebb zeneszerzőjének pályájáról. A rendező bensőséges hangulatú interjúkon, valamint Haydn személyes visszaemlékezésein keresztül világít rá a legnagyobb zenei újítók közt számon tartott, szerény zseni életművére.

A film esszenciáját ezúttal is a zeneművek adják, közreműködik többek között a 18. Század Zenekara Frans Brüggen vezetésével, a Classical Opera Company Ian Page vezénylésével, az Endellion Quartet, valamint Ronald Brautigam és a Concerto Copenhagen.

Forgalmazó: Vimeo On Demand
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Vimeo On Demand; illetve a gyártó(k): Seventh Art Productions; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.