Plakát

Nagy zeneszerzők: Beethoven nyomában

In Search of Beethoven 2009 139 perc
Rendező:
  • Phil Grabsky
Főszereplők:
  • Emanuel Ax
  • Jonathan Biss
  • Riccardo Chailly
  • Alban Gerhardt

A "Nagy zeneszerzők: Beethoven nyomában" páratlanul átfogó képet nyújt a nagyothalló, zsörtölődő zseni mítoszának ködéből kifejtett zeneszerzőről. A filmben közel 100 szakértő került mikrofonvégre és 65 zenemű hangzik el egészben vagy részleteiben a világ legkiválóbb muzsikusainak tolmácsolásában, hogy új megvilágításba helyezze Beethovent – emberként és művészként egyaránt.

Phil Grabsky rendező keresztül-kasul beutazta Európát és Észak-Amerikát, hogy zenetörténészekkel és muzsikusokkal készíthessen interjúkat a próbák és előadások közti pihenőidőben. Lenyűgöző módon 65 zenemű előadását tudta lencsevégre kapni, ezzel megörökítve a világ élvonálához tartozó művészek kifejezőerejét. Részletek csendülnek fel Claudio Abbado kritikusok által is elismert Fidelio-interpretációjából. További zeneművek, illetve részletek hallhatók a Frans Brüggen’s Orchestra of the 18th Century, a Sir Roger Norrington vezette Salzburg Camerata, a Riccardo Chailly vezette Leipzig Gewandhaus, a Fabio Luisi vezette Bécsi Szimfonikusok előadásában. Vadim Repin és Janine Jansen hegedűművészek, Leif Ove Andsnes, Ronald Brautigam, Jonathan Biss, Emanuel Ax, Lars Vogt zongoraművészek és Alban Gerhardt csellista tárják fel személyes megközelítésüket,egyéni hitvallásukat, rajongásukat. Az Endellion String Quartetnek hála, teljes Beethoven kvartetteket sikerült megörökíteni.

Forgalmazó: Vimeo On Demand
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Vimeo On Demand; illetve a gyártó(k): Seventh Art Productions; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.