Plakát

Nagy zeneszerzők: Mozart nyomában

In Search of Mozart 2006 129 perc
Rendező:
  • Phil Grabsky
Főszereplők:
  • Frank Adams-Brown
  • Debbie Arnold
  • Sean Barrett
  • John Davies

A "Nagy zeneszerzők: Mozart nyomában" egy műfaji határokat feszegető, zenével gazdagon átitatott életrajzi dokumentumfilm, amely zeneművein és kiterjedt levelezésén keresztül eleveníti fel a zeneszerzőzseni kalandos életútját, több mint hetven zenetudós és előadóművész tolmácsolásában. A szakértői interjúk és a zeneművek koncertfelvételeinek dinamikus ötvözésével létrejött „koncert-dokumentumfilm" szétoszlatja a közkeletű legendákat Mozart életéről, egy objektívebb képet nyújtva a mesterről. A film már-már egy tényfeltáró krimi alaposságával dolgozza fel a zeneszező életútját, melynek szálai - Mozart összesen közel 40 000 km-nyi utazásainak következtében – behálózzák Európa nagyvárosait.

A film a K1 és a K626 (Requiem) ívéből csaknem 80 zeneművet mutat be kronologikus sorrendben, olyan világsztárok előadásában, mint Renée Fleming, Magdalena Kožená, Lang Lang, Ronald Brautigam vagy Christophe Rousset. Ezen túlmenően részletek csendülnek fel a Vienna Philharmonic, a Norwegian Chamber Orchestra, a Bayerischen Rundfunks, a Concerto Köln, a Netherlands Opera, a Staatskapelle Berlin és a Prague Estates Theatre nagyzenekari koncertjeiből.

"Sem fontosabb, sem szebben megfilmesített dokumentumfilm nem készült még Mozart életéről." – 
Chicago Tribune
"Minden egyes percét élveztem." – Time
"Elsőrendű... látni kell.
" – The Guardian

Forgalmazó: Vimeo On Demand
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Vimeo On Demand; illetve a gyártó(k): Seventh Art Productions; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.