Plakát
2021. szeptember 23.

A feleségem története

(16) The Story of My Wife 2021 169 perc
Rendező:
  • Enyedi Ildikó
Főszereplők:
  • Louis Garrel
  • Gijs Naber
  • Léa Seydoux
  • Jasmine Trinca
  • Luna Wedler

Störr Jakab, a holland hajóskapitány, rögvest megkéri Lizzy, az elragadó francia hölgy kezét, amint meglátja. Boldognak induló házasságuk azonban a meghitt pillanatok mellett gyötrelmes órákban is bővelkedik. A kapitány érzelmi hullámverései a féltékenység tűpontos természetrajzát és a férfi-nő kapcsolat feloldhatatlan ellentmondásait tárják elénk.

Az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmje Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett, azonos című regénye alapján készült. Az Ezeregyéjszaka-szerűen dús szerelmi történet álarcában, Störr kapitány szeretnivaló, fájdalmasan becsületes figuráján keresztül, elemi módon, az érzékeinken át értjük meg az élet összetettségét, titokzatosságát, törékeny szépségét, megfoghatatlan, uralhatatlan jellegét.

Forgalmazó: Mozinet
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Mozinet; illetve a gyártó(k): Komplizen Film, Pyramide Productions, ARTE, Eurimages, MEDIA sub-programme of Creative Europe, MOLIWOOD FILMS, RAI, Ministero per i Beni e le Attività Culturali; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Videók, filmrészletek (2)


Képek (2)

Moziműsor