Plakát
2021. július 1.

Űrpiknik

(12) Garbage Theory 2021 79 perc
Rendező:
  • Badits Ákos
Főszereplők:
  • Máté Andrássy
  • Attila C. Arpa
  • Árpa Attila
  • Békés Itala
  • Benjamin Dino

Panna (23) a magányos, egyetemista lány emberi kapcsolatok kialakítására képtelen egészen addig, amíg az űrbe küldött jelei hatására meg nem érkezik Fiú (23), a magát selejtesnek tartó űrlény. Fiú közli Pannával, hogy a bolygó pusztulásra van ítélve, őt magát pedig egyetlen dolog érdekli, hogy megmentse rajongása tárgyát, Zalatnay Sarolta művésznőt. A két ismeretlen között egyezség születik, Panna segít elérni Fiú célját, cserébe pedig az űrlény őt is magával viszi az ismeretlen bolygóra.

Panna és Fiú az egy éjszaka alatt zajló kalandok során különös karakterekkel, furcsa helyzetekkel találkoznak, melyek hatására kinyílik számukra a világ; Panna képes lesz emberi kapcsolatok kialakítására, Fiú pedig otthonra az univerzumban: a Föld bolygón.

A harmadik főszereplő maga az éjszakai fényekben úszó Budapest, amit az idegen fiún keresztül új szemszögből mutatunk be.

Az Űrpiknik című film egy olyan sci-fi elemekkel átszőtt drámai vígjáték, amely egy magát kevésre tartó űrlény és egy problémás egyetemista lány egyetlen éjszakáját meséli el Budapesten.

A film a különc páros kalandjain keresztül hivatott beszélni a barátság, az emberi kapcsolatok örökérvényűségéről, a lét esetleges, és banális mivoltáról, és a szeretet korszakokon, nemeken, univerzumokon átívelő erejéről.

Forgalmazó: Mozinet
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Mozinet; illetve a gyártó(k): ; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Videók, filmrészletek (1)


Képek (2)

Moziműsor