Plakát
2021. december 30.

Hajtóvadászat

(16) Marco effekten / The Marco Effect 2021 125 perc
Rendező:
  • Martin Zandvliet
Főszereplők:
  • Thomas W. Gabrielsson
  • Henrik Noël Olesen
  • Ulrich Thomsen
  • Sofie Torp
  • Zaki Youssef

Egy 14 éves utcakölyköt tartóztat le a dán határőrség egy eltűnt személy útlevelének birtoklása miatt. A rendőrség Q-ügyosztálya és Carl Mørck felügyelő kapja a feladatot, hogy megtalálja a kapcsolatot az eltűnt köztisztviselő és a tinédzser között. A helyzetet nehezíti, hogy az útlevél birtokosát közvetlenül eltűnése előtt pedofíliával vádolták meg, majd az ügyét szokatlan gyorsasággal lezárták. A csendes, traumatizált fiú azonban nem hajlandó beszélni a rendőrségen, miközben menekülnie kell a banda elől is, akiktől elszökött, hogy új életet kezdjen. Mørck felügyelő egyszerre szeretne a végére járni a titokzatos eltűnésnek, és segíteni a bajba jutott fiúnak.

A Hajtóvadászat Jussi Adler-Olsen világhírű bestseller krimisorozatának adaptációja. A film a nagy sikerrel bemutatott Nyomtalanul, Fácángyilkosok, Palackposta és A 64-es betegnapló után a dán író Q-ügyosztály szériájának ötödik darabja. A főszerepet a felügyelő szerepében korábban látott Nikolaj Lie Kaas-t váltó, többszörös díjazott nemzetközi sztár, Ulrich Thomsen (Ádám almái, Születésnap, A nagy füzet, Ópium – Egy elmebeteg nő naplója, Gengszterek fogadója, Banshee, Feketelista). A film rendezője Martin Zandvliet, aki korábban az Oscar-díjra jelölt remekművet, A homok alatt című háborús filmet készítette.

Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Vertigo Média Kft.; illetve a gyártó(k): Nordisk Film, Nadcon Film; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (3)


Képek (8)

Moziműsor