Irány a tenger! (2003)

2003 (Pupendo) cseh családi vígjáték dráma

Rövid tartalom

Csehszlovákia, a múlt század 80-as éveiben. Bedrich Márát, a tehetséges szobrászt mellőzi a hatalom, így családja megélhetéséért giccses ajándéktárgyakat gyárt, miközben éjjel-nappal alkohollal borogatja romló közérzetét. Egyik este, hogy felesége, Alenka replikáira válaszoljon, egy hajléktalant vi...
Rendező: Jan Hřebejk,
Főszereplők: Jaroslav Dušek, Eva Holubová, Jirí Pecha, Bolek Polívka,
Irány a tenger! (2003)

Pupendo

Információk

Tartalom:

Csehszlovákia, a múlt század 80-as éveiben. Bedrich Márát, a tehetséges szobrászt mellőzi a hatalom, így családja megélhetéséért giccses ajándéktárgyakat gyárt, miközben éjjel-nappal alkohollal borogatja romló közérzetét. Egyik este, hogy felesége, Alenka replikáira válaszoljon, egy hajléktalant visz haza. Alenkával megetetik, felöltöztetik a férfit, és tudtukon kívül visszaadják annak önbecsülését, tartását. A titokzatos idegen - egy valaha jó nevű művészettörténész - szívességből Mára karrierjét szeretné újból elindítani. Pártfogónak a régi ismerős házaspárt, Míla és Magda Breckovát sikerül megszereznie. A férj, aki iskolaigazgató és párttag, egy mozaikot rendel Márától, míg felesége megbízást szerez egy nagyméretű szobor elkészítésére. Ekkor azonban egy nyugati szakfolyóiratban megjelenik a túlbuzgó művészettörténész cikke Máráról, a rendszer áldozatáról, megfűszerezve Magda Brecková őszinte véleményével a diktatúra művészetpolitikájáról...

Korábbi filmje, a "Kuckók" minden nézettségi rekordot megdöntött a Cseh- és Szlovák Köztársaságban, még Sverák "Kolja" c. Oscar-díjas filmjét is túlszárnyalta, s maga mögött hagyta a hollywoodi szuperprodukciókat is.A "Pupendo - Irány a tenger!" c filmje 2004-ben besöpörte az összes Cseh Oroszlán díjat.

Forgalmazó:

TVGO

Megjelenés:

Linkek:

Stáblista

Rendező:

 • Jan Hřebejk

Szereplők:

 • Jaroslav Dušek (Míla Brecka)
 • Eva Holubová (Alena Márová)
 • Jirí Pecha (Alois Fábera)
 • Bolek Polívka (Bedrich Mára)
 • Vilma Cibulková (Magda Brecková)

Írók:

Zeneszerző:

 • Oskar Petr

Operatőr:

 • Jan Malír

Vágó:

 • Vladimír Barák

Nézd online

A gomb átirányít a film forgalmazására jogosult szolgáltató honlapjára. A film megtekintéséhez szükséges lehet a szolgáltató rendszerébe regisztrálni. A regisztrációnak illetve a film megtekintésének költsége lehet, például havi előfizetési díj vagy egyszeri kölcsönzési díj formájában. A Mozipremierek nem áll üzleti kapcsolatban a szolgáltatóval és a felmerülő díjakból semmilye módon nem részesül.

Mozi műsor

A kormány vészhelyzeti rendelkezései értelmében minden mozi visszavonásig zárva tart.

A jelenlegi helyzetben különösen fontos, hogy mindent megtegyünk egészségünk megőrzése érdekében, hogy az ellátórendszer működőképes maradhasson.

 • Ha teheted, maradj otthon!
 • Kerüld a zsúfolt, zárt helyeket!
 • Moss gyakran kezet!

Nem kell viszont lemondanunk a filmekről. A Mozipremiereken továbbra is megtalálod a legfrissebb saját gyártású Netflix bemutatókat, illetve az HBO GO, TVGO valamit a Vimeo On Demand kínálatában megjelenő filmeket is.

A filmek adatlapján keresd a Nézd online résznél, hogy hol érhető el a film hivatalosan az interneten.

Hozzászólások