Viszontlátásra odafönt (2017)

2017 (Au revoir là-haut) francia-kanadai bűnügyi háborús vígjáték dráma

Rövid tartalom

Pierre Lemaitre idehaza is népszerű, Goncourt-díjas regényének méltó és feledhetetlen adaptációjában a nagyképű Pradelle főhadnagy (Laurent Lafitte) a háború utolsó óráiban levezényel egy teljesen értelmetlen rohamot a kitüntetés reményében. A két szerencsétlen közkatona, Édouard (Nahuel Pérez Bisca...
Rendező: Albert Dupontel,
Főszereplők: Nahuel Pérez Biscayart, Albert Dupontel, Laurent Lafitte, Niels Arestrup,
Viszontlátásra odafönt (2017)

Au revoir là-haut

Információk

Tartalom:

Pierre Lemaitre idehaza is népszerű, Goncourt-díjas regényének méltó és feledhetetlen adaptációjában a nagyképű Pradelle főhadnagy (Laurent Lafitte) a háború utolsó óráiban levezényel egy teljesen értelmetlen rohamot a kitüntetés reményében. A két szerencsétlen közkatona, Édouard (Nahuel Pérez Biscayart) és Albert (Albert Dupontel) közlegény csaknem az életükkel fizetnek ezért.

A vérfürdő maradandó károkat okozott a túlélőkben. Ki-ki a maga módján, de a háború után bosszút esküszik a haza ellen, ami csak a halottakat ünnepli, a megnyomorítottakkal nem törődve. Pradelle a külhonban elesettek hazaszállításából és újra elföldeléséből csinál üzletet, a csatában fél arcát elveszített Édouard, és a számára látványos maszkokat készítő Albert pedig extravagáns emlékmű tervével házalva játszik mások hazaszeretetére. A tét számukra egymillió frank, azonban ha elbuknak, az életükkel fizetnek érte.

Erre pedig minden esélyük megvan, ugyanis éppen a legkritikusabb pillanatban tűnik fel újra a pszichopata főhadnagy.

A César-díjas Albert Dupontel lenyűgözően látványos filmje az Amélie csodálatos élete és a Hosszú jegyesség grandiózus vizualitását juttathatja eszünkbe, a világhírű regény méltó és feledhetetlen feldolgozásban kerül a mozinézők elé.

Forgalmazó:

Vimeo On Demand

Megjelenés:

Linkek:

Stáblista

Rendező:

 • Albert Dupontel

Szereplők:

 • Nahuel Pérez Biscayart (Edouard Péricourt)
 • Albert Dupontel (Albert Maillard)
 • Laurent Lafitte (Henri d'Aulnay-Pradelle)
 • Niels Arestrup (Marcel Péricourt)
 • Émilie Dequenne (Madeleine Péricourt)
 • Mélanie Thierry (Pauline)

Írók:

Producer:

 • Catherine Bozorgan

Zeneszerző:

 • Christophe Julien

Operatőr:

 • Vincent Mathias

Vágó:

 • Christophe Pinel

Nézd online

feliratos szinkronos

A gomb átirányít a film forgalmazására jogosult szolgáltató honlapjára. A film megtekintéséhez szükséges lehet a szolgáltató rendszerébe regisztrálni. A regisztrációnak illetve a film megtekintésének költsége lehet, például havi előfizetési díj vagy egyszeri kölcsönzési díj formájában. A Mozipremierek nem áll üzleti kapcsolatban a szolgáltatóval és a felmerülő díjakból semmilye módon nem részesül.

Hozzászólások