Plakát
2018. március 29.

Viszontlátásra odafönt

(16) Au revoir là-haut / See You Up There 2017 110 perc
Rendező:
  • Albert Dupontel
Főszereplők:
  • Nahuel Pérez Biscayart
  • Albert Dupontel
  • Laurent Lafitte
  • Niels Arestrup
  • Émilie Dequenne

Pierre Lemaitre idehaza is népszerű, Goncourt-díjas regényének méltó és feledhetetlen adaptációjában a nagyképű Pradelle főhadnagy (Laurent Lafitte) a háború utolsó óráiban levezényel egy teljesen értelmetlen rohamot a kitüntetés reményében. A két szerencsétlen közkatona, Édouard (Nahuel Pérez Biscayart) és Albert (Albert Dupontel) közlegény csaknem az életükkel fizetnek ezért.

A vérfürdő maradandó károkat okozott a túlélőkben. Ki-ki a maga módján, de a háború után bosszút esküszik a haza ellen, ami csak a halottakat ünnepli, a megnyomorítottakkal nem törődve. Pradelle a külhonban elesettek hazaszállításából és újra elföldeléséből csinál üzletet, a csatában fél arcát elveszített Édouard, és a számára látványos maszkokat készítő Albert pedig extravagáns emlékmű tervével házalva játszik mások hazaszeretetére. A tét számukra egymillió frank, azonban ha elbuknak, az életükkel fizetnek érte.

Erre pedig minden esélyük megvan, ugyanis éppen a legkritikusabb pillanatban tűnik fel újra a pszichopata főhadnagy.

A César-díjas Albert Dupontel lenyűgözően látványos filmje az Amélie csodálatos élete és a Hosszú jegyesség grandiózus vizualitását juttathatja eszünkbe, a világhírű regény méltó és feledhetetlen feldolgozásban kerül a mozinézők elé.

Forgalmazó: Mozinet
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Mozinet; illetve a gyártó(k): Gaumont; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Képek (8)

Moziműsor