Plakát
2020. július 30.

A művészet templomai: Impresszionista ritkaságok

(12) Impressionisti segreti / Secret Impressionists 2020 80 perc
Rendező:
  • Daniele Pini
Főszereplők:
  • Claire Durand-Ruel
  • Sergio Gaddi
  • Marianne Mathieu
  • Melania Gaia Mazzucco

Az alkotás az impresszionizmus által elindított művészeti forradalom történetét beszéli el ötven, a nyilvánosság elől korábban elzárva tartott, rendkívül értékes festményt bemutatva, melyek jelenleg a római Palazzo Bonaparte kiállítás részei. Hogy látták az impresszionisták a világot? Milyen reakciókat váltott ki a munkásságuk? Hogyan váltak mindössze pár év alatt – a kritikusok és a közönség által elutasított – páriákból minden idők egyik legnépszerűbb művészeti irányzatának képviselőivé?

A kiállítás két kurátora, Claire Durand-Ruel és Marianne Mathieu kalauzolja végig a nézőt e kanyargós ösvényen: felváltva csodálhatjuk meg a festményeket, és hallgathatunk meg szakértői elemzéseket történészektől, művészektől és a modern festészet, valamint a vizuális kultúra jelentős alakjaitól. A kiállítás festményeit (Manet, Caillebotte, Renoir, Monet, Cézanne, Signac, Sisley és Berthe Morisot műveit), az impresszionista mozgalom e különlegességeit egy-egy mélyreható elemzés mutatja be, közelebb hozva hozzánk alkotóikat.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.; illetve a gyártó(k): Ballandi Arts, Nexo Digital; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Képek (4)

Moziműsor