Vad erdők, vad bércek: A fantom nyomában - Kibővített moziváltozat (2020)

2020 (Vad erdők, vad bércek: A fantom nyomában) magyar dokumentumfilm

Rövid tartalom

A WWF Magyarország ajánlásával érkezik országszerte a mozikba Mosonyi Szabolcs és Bagladi Erika, a Vad Balaton, Vad Kunság, és Vad Szigetköz alkotóinak új természetfilmje, amelyben a korábbi filmjeikre is jellemző lélegzetelállító képsorokon tárulnak fel az Északi-középhegység folyóvölgyei, mély szu...
Rendező: Bagladi Erika, Mosonyi Szabolcs,
Főszereplők: Varga Gábor,
Vad erdők, vad bércek: A fantom nyomában - Kibővített moziváltozat (2020)

Vad erdők, vad bércek: A fantom nyomában

Információk

Tartalom:

A WWF Magyarország ajánlásával érkezik országszerte a mozikba Mosonyi Szabolcs és Bagladi Erika, a Vad Balaton, Vad Kunság, és Vad Szigetköz alkotóinak új természetfilmje, amelyben a korábbi filmjeikre is jellemző lélegzetelállító képsorokon tárulnak fel az Északi-középhegység folyóvölgyei, mély szurdokai, napfényben fürdő bércei, ködbe vesző hegyoldalai és gazdag élővilága. A különleges technikai megoldásokkal készült, látványos és részletgazdag 4K felvételeket felvonultató szélesvásznú természetfilm intim közelségben, nem mindennapi helyzetekben mutat-ja be az észak-magyarországi erdőségek változatos növény- és állatvilágát az avarszinttől a lomb-koronáig.

A filmbéli „fantom” nem más, mint rejtőzködő életmódja miatt rendkívül nehezen lencsevégre kapható hiúz, amely nemrég újra feltűnt a hazai vadvilágban. Az ő nyomait kutatva tárul fel az erdőlakók élete, olyan különleges felvételekkel, mint a patakokban ívó ingolák, a fészket rakó szirti sasok, a bokszoló mezei nyúlpár, a fák között lomhán zümmögő óriás szarvasbogarak, vagy a vízirigók, hegyi kérészek párzásának ritka pillanata.

A Vad erdők, vad bércek - A fantom nyomában a 2020-as Magyar Mozgókép Szemlén elnyerte a Legjobb ismeretterjesztő filmnek járó Magyar Filmdíjat. A film az NMHH Médiatanács támogatásával, Magyar Média Mecenatúra Program keretében jött létre.

Forgalmazó:

Pannonia Entertainment Ltd.

Megjelenés:

Linkek:

Stáblista

Rendezők:

  • Bagladi Erika
  • Mosonyi Szabolcs

Szereplő:

  • Varga Gábor (narrátor)

Író:

Producer:

  • Bagladi Erika

Zeneszerző:

  • Mátyás Attila Merkaba

Operatőr:

  • Mosonyi Szabolcs

Vágó:

  • Mosonyi Szabolcs
Hozzászólások