A művészet templomai: Gauguin Tahitin - Az elveszett paradicsom (2019)

2019 (Gauguin a Tahiti - Il Paradiso Perduto) olasz életrajzi dokumentumfilm

Rövid tartalom

1891-ben Gauguin elhagyja Marseille-t, és a Csendes Óceán felé indul. Ezzel elkezdődött a festő utazása élet és művészet esszenciájának nyomában, ami végül az egyik legnagyobb modern művésszé tette. A „Gauguin és Tahiti. Az elveszett paradicsom” Francia Polinézia, Tahiti és a Markézi szigetek tájai...
Rendező: Claudio Poli,
Főszereplők: Caroline Boyle-Turner, Paul Yeou Chichong, Marcel Tai Gauguin, Adriano Giannini,
A művészet templomai: Gauguin Tahitin - Az elveszett paradicsom (2019)

Gauguin a Tahiti - Il Paradiso Perduto

Információk

Tartalom:

1891-ben Gauguin elhagyja Marseille-t, és a Csendes Óceán felé indul. Ezzel elkezdődött a festő utazása élet és művészet esszenciájának nyomában, ami végül az egyik legnagyobb modern művésszé tette. A „Gauguin és Tahiti. Az elveszett paradicsom” Francia Polinézia, Tahiti és a Markézi szigetek tájaira kalauzolja el a nézőket. A művész által hőn szeretett helyi lakosok segítségével fedezhetjük fel azokat a mára legendává vált területeket és útvonalakat, melyeknek Gauguin festményeit inspirálták. Meglátogathatjuk azokat a helyeket, ahol a saját maga által bambuszból és levelekből ácsolt házaiban olyan fényeket és színeket fedezett fel, melyek örökre megváltoztatták művészetét, és megismerhetjük az őslakosok gátlásoktól mentes érzékiségét is, mely oly nagy hatással volt a festőre.

A dokumentumfilm segítségével Párizs, Bretagne és Edinburgh városain túl ellátogathatunk az Egyesült Államok legnevesebb múzeumaiba is, ahol Gauguin mesterműveinek legtöbbjét őrzik: The Metropolitan Museum of Art – New York; The Art Institute of Chicago; The National Gallery of Art – Washington; The Museum of Fine Arts – Boston.

Forgalmazó:

Pannonia Entertainment Ltd.

Megjelenés:

Linkek:

Stáblista

Rendező:

  • Claudio Poli

Szereplők:

  • Caroline Boyle-Turner
  • Paul Yeou Chichong
  • Marcel Tai Gauguin
  • Adriano Giannini

Írók:

Mozi műsor

A kormány vészhelyzeti rendelkezései értelmében minden mozi visszavonásig zárva tart.

A jelenlegi helyzetben különösen fontos, hogy mindent megtegyünk egészségünk megőrzése érdekében, hogy az ellátórendszer működőképes maradhasson.

  • Ha teheted, maradj otthon!
  • Kerüld a zsúfolt, zárt helyeket!
  • Moss gyakran kezet!

Nem kell viszont lemondanunk a filmekről. A Mozipremiereken továbbra is megtalálod a legfrissebb saját gyártású Netflix bemutatókat, illetve az HBO GO, TVGO valamit a Vimeo On Demand kínálatában megjelenő filmeket is.

A filmek adatlapján keresd a Nézd online résznél, hogy hol érhető el a film hivatalosan az interneten.

Hozzászólások