A művészet templomai: A Prado Múzeum – Csodák gyűjteménye (2019)

2019 (Il Museo del Prado: la corte delle meraviglie) olasz-spanyol dokumentumfilm

Rövid tartalom

Fennállásának 200. évfordulóján a világ egyik leglátogatottabb múzeuma különleges utazásra hívja a nézőket a jeles intézmény termein keresztül, A művészet templomai sorozat októberi premierfilmjében bemutatva azok történetét és titkait. A szépség és a művészet történ...
Rendező: Valeria Parisi,
Főszereplők: Jeremy Irons, Marina Saura,
A művészet templomai: A Prado Múzeum – Csodák gyűjteménye (2019)

Il Museo del Prado: la corte delle meraviglie

Információk

Tartalom:

Fennállásának 200. évfordulóján a világ egyik leglátogatottabb múzeuma különleges utazásra hívja a nézőket a jeles intézmény termein keresztül, A művészet templomai sorozat októberi premierfilmjében bemutatva azok történetét és titkait. A szépség és a művészet történetén átívelő felfedezőúton az Oscar-díjas színész, Jeremy Irons kalauzolja végig a nézőket.

A több mint 8000 darabos, páratlan gyűjtemény méltán csábít évente majdnem hárommillió látogatót Madrid városába. Lenyűgöző mesterművek illusztrálják Spanyolország és az egész európai kontinens történetét, az egyetemes művészet egyik legfontosabb szentélyében. A gazdag gyűjtemény királyokról, királynőkről, dinasztiákról, háborúkról, vereségekről és győzelmekről mesél, valamint olyan emberek érzéseit és gon- dolatait mutatja be, akiknek sorsa a múltban vagy éppen a jelenben összefonódott a múze- uméval: uralkodók, festők, művészek, építészek, műgyűjtők, kurátorok, értelmiségiek vagy maguk a látogatók. Ebben a rendkívül széles körű hagyatékban többek között Vélazquez, Rubens, Tiziano, Mantegna, Bosch, Goya vagy El Greco művei is megtalálhatóak.

Stáblista

Rendező:

  • Valeria Parisi

Szereplők:

  • Jeremy Irons (narrátor)
  • Marina Saura

Írók:

Producerek:

  • Franco di Sarro
  • Didi Gnocchi

Operatőr:

  • Mateusz Stolecki

Vágó:

  • Valentina Ghilotti
Hozzászólások