.

A művészet templomai: Tintoretto - Egy lázadó Velencében (2019)

(Tintoretto - Un ribelle a Venezia) olasz dokumentumfilm

Rövid tartalom:

A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő része az olasz reneszánsz utolsó nagy művésze előtt tiszteleg, születésének ötszázadik évfordulója alkalmából.A neves filmrendező és művész, Peter Greenaway közreműködésével létrejött, látványos dokumentumfilm a 16. század legkiválóbb velen...
Rendező: Giuseppe Domingo Romano,
Főszereplők: Stefano Accorsi, Peter Greenaway,

A művészet templomai: Tintoretto - Egy lázadó Velencében (2019)

Tintoretto - Un ribelle a Venezia

Információk

Tartalom:

A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő része az olasz reneszánsz utolsó nagy művésze előtt tiszteleg, születésének ötszázadik évfordulója alkalmából.

A neves filmrendező és művész, Peter Greenaway közreműködésével létrejött, látványos dokumentumfilm a 16. század legkiválóbb velencei művészei, Tintoretto, Tiziano és Veronese közötti rivalizálást mutatja be. Tintoretto életén és vásznain keresztül a nézők megismerhetik a korabeli várost, majd a narratíva előrehaladtával egyre jobban feltárul, milyen hatással volt a pusztító pestisjárvány Velence mindennapjaira és művészetére. A szakértői interjúkat a műkincsek részletgazdag közeli felvételeivel és rövid játékfilmes betétekkel színesítő film narrátora a kétszeres Oscar-jelölt Helena Bonham Carter.

Forgalmazó:
Pannonia Entertainment Ltd.
Megjelenés:
Linkek:


Stáblista

Rendező:
  • Giuseppe Domingo Romano
Szereplők:
  • Stefano Accorsi
  • Peter Greenaway
Író:


Hozzászólások