A művészet templomai: Tintoretto - Egy lázadó Velencében (2019)

2019 (Tintoretto - Un ribelle a Venezia) olasz dokumentumfilm

Rövid tartalom

A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő része az olasz reneszánsz utolsó nagy művésze előtt tiszteleg, születésének ötszázadik évfordulója alkalmából.A neves filmrendező és művész, Peter Greenaway közreműködésével létrejött, látványos dokumentumfilm a 16. század legkiválóbb velen...
Rendező: Giuseppe Domingo Romano,
Főszereplők: Stefano Accorsi, Peter Greenaway,
A művészet templomai: Tintoretto - Egy lázadó Velencében (2019)

Tintoretto - Un ribelle a Venezia

Információk

Tartalom:

A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő része az olasz reneszánsz utolsó nagy művésze előtt tiszteleg, születésének ötszázadik évfordulója alkalmából.

A neves filmrendező és művész, Peter Greenaway közreműködésével létrejött, látványos dokumentumfilm a 16. század legkiválóbb velencei művészei, Tintoretto, Tiziano és Veronese közötti rivalizálást mutatja be. Tintoretto életén és vásznain keresztül a nézők megismerhetik a korabeli várost, majd a narratíva előrehaladtával egyre jobban feltárul, milyen hatással volt a pusztító pestisjárvány Velence mindennapjaira és művészetére. A szakértői interjúkat a műkincsek részletgazdag közeli felvételeivel és rövid játékfilmes betétekkel színesítő film narrátora a kétszeres Oscar-jelölt Helena Bonham Carter.

Forgalmazó:

Pannonia Entertainment Ltd.

Megjelenés:

Linkek:

Stáblista

Rendező:

  • Giuseppe Domingo Romano

Szereplők:

  • Stefano Accorsi
  • Peter Greenaway

Író:

Nézd online

A gomb átirányít a film forgalmazására jogosult szolgáltató honlapjára. A film megtekintéséhez szükséges lehet a szolgáltató rendszerébe regisztrálni. A regisztrációnak illetve a film megtekintésének költsége lehet, például havi előfizetési díj vagy egyszeri kölcsönzési díj formájában. A Mozipremierek nem áll üzleti kapcsolatban a szolgáltatóval és a felmerülő díjakból semmilye módon nem részesül.

Hozzászólások