Plakát
Hamarosan!

Toxikoma

(18) Toxikoma 2021 124 perc
Rendező:
  • Herendi Gábor
Főszereplők:
  • Bányai Kelemen Barna
  • Molnár Áron
  • Sodró Eliza
  • Török-Illyés Orsolya
  • Baranyi László

Herendi Gábor új közönségfilmje, a Toxikoma, Szabó Győző azonos című önéletrajzi írásán alapul, mely a két főhős, a drogos alfahím (Szabó Győző szerepében Molnár Áron) és az istent játszó pszichiáter (Csernus Imre szerepében Bányai Kelemen Barna) egymásnak feszüléséről és baráttá válásáról szól. A könyv a népszerű színész életének legnehezebb éveit eleveníti fel, egy hosszú évekig tartó drogos zuhanást, melynek végén minden szétesik Győző körül, aki végül rászánja magát az elvonókúrára. Itt találkozik Csernus doktorral, s innen indul a film, ami azt az ego harcot mutatja be, ami a két domináns férfi között zajlott a pszichiátrián. Mindketten bejárják a saját útjukat és megtanulnak valamit a másiktól, amitől a saját életüket is jobb irányba fordítják. Győző és Csernus egymással harcol, de egy ponton mindkettejüknek el kell jutni a felismerésig, hogy csak közösen juthatnak előre, és hogy van valami, amiben csak a másik segíthet rajtuk.


Hírek

2020. szeptember 18. péntek – Presspresso
Jövőre nézhetjük meg a Toxikoma filmet

A fokozódó járványhelyzettel kapcsolatos előrejelzések okán, az eredeti októberi bemutató helyett, előreláthatólag a jövő év első felében érkezik a mozikba Herendi Gábor új filmje, a Toxikoma.

“A visszajelzések alapján komoly érdeklődés mutatkozik a Szabó Győző azonos című könyvének sorsfordító eseményeit bemutató alkotásiránt, ezért úgy döntöttünk, megvárjuk, míg a biztonságos mozizást nem zavarhatja meg a vírus” – mondta Illés Gabriella, a Toxikoma producere.

Addig is itt egy kis ízelítő abból, hogyan készült a film...

Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Előzetesek (1)


Videók, filmrészletek (7)


Képek (13)

Moziműsor