Plakát
2019. május 2.

Lords of Chaos – A sötétség gyermekei

(18) Lords of Chaos 2018 118 perc
Rendező:
  • Jonas Åkerlund
Főszereplők:
  • Jonathan Barnwell
  • Rory Culkin
  • Anthony De La Torre
  • Jack Kilmer
  • Emory Cohen

Oslo, 1987. A 17 éves Euronymous (Rory Culkin) eltökélt abban, hogy az idilli skandináv létből kilépve, Mayhem nevű zenekarával megmutassa a világnak, milyen is a “valódi norvég black metal”. A hozzá hasonlóan fanatikus Dead (Jack Kilmer) csatlakozása után a banda extrém koncertjeinek egyre jobban híre megy, és ezzel együtt egyre mélyebbre merülnek a black metal dogmák bugyraiban. A fékevesztett bulik közepette kezd elmosódni a határ a sötét eszmék és a valóság között, Dead öngyilkos lesz, haláláról Euronymous bizarr fotókat készít, csak hogy növelje a lemezeladásokat. Amikor a zenekar új basszusgitárosa, Varg (Emory Cohen) kezdi túl komolyan venni a pusztulást dicsőítő dalszövegeket, halálos rivalizálás veszi kezdetét közöttük. Templomokat gyújtanak fel, a sajtó is felfigyel rájuk. Varg-ot letartóztatják, ám Euronymus az esetből is kétes hírnevét építgeti tovább. A börtönből frissen szabadult Varg bajlós találkozót szervez, hogy végleg eldöntsék, ki is a black metal legsötétebb ura…

A sötétség gyermekei – Lords of Chaos minden idők valószínűleg leghírhedtebb zenekara, a norvég Mayhem történetét dolgozza fel. A felnőtt nézők számára ajánlott film nemcsak a black metal műfaj egyik legismertebb bandájának megalakulásával foglalkozik, de bemutatja a nem egy botrányhoz, sőt olyan bűncselekményekhez, mint templomgyújtogatáshoz és gyilkossághoz is köthető, mindmáig aktív, magyar taggal is rendelkező formáció akkori mindennapjait.

Az elhangzó Mayhem-dalokon túl, a számos fesztivált megjárt, Magyarországon forgatott alkotás zenéjét a világhírű izlandi csapat, a Sigur Rós jegyzi, rendezője pedig az a Jonas Åkerlund, aki videokliprendezőként olyan zenekarokkal dolgozott már együtt, mint többek közt a The Smashing Pumpkins, a U2, a Metallica, a The Prodigy vagy épp a Rammstein.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.; illetve a gyártó(k): Scott Free Productions, Insurgent Media, 4 1/2, Eleven Arts, Chimney, RSA FIlms; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (2)


Képek (5)

Moziműsor