Plakát
2019. március 7.

Jó estét, Mr. Waldheim!

(12) Waldheims Walzer / The Waldheim Waltz 2018 93 perc
Rendező:
  • Ruth Beckermann
Főszereplők:
  • Yasser Arafat
  • Ruth Beckermann
  • Kurt Waldheim

Kurt Waldheim osztrák politikus a hetvenes években az ENSZ főtitkára, később pedig Ausztria köztársasági elnöke volt. Csakhogy tisztázatlan második világháborús szerepvállalása sok vitát kavart. Ruth Beckermann rendező 1986-ban aktivistaként maga is próbálta megakadályozni Kurt Waldheim megválasztását, emellett kamerájával dokumentálta a politikai eseményeket. Több, mint 30 év után újra elővette az archív tekercseket, és tévés anyagokkal kiegészítve mutatja be, hogyan vezet meg egy országot annak megválasztott politikai vezetője.

A hátborzongatóan aktuális dokumentumfilm a múlttal való szembenézésről, valamint az egyéni és kollektív felelősségvállalásról szól, és azt is elemzi, hogy hogyan omlott össze a nagy illúzió, hogy Ausztria csupán a nácik első áldozata volt. A Jó estét, Mr. Waldheim! elnyerte a 2018-as Berlinale legjobb dokumentumfilmjének járó díjat, valamint az Osztrák Filmdíjat.

Forgalmazó: ELF Pictures
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: ELF Pictures; illetve a gyártó(k): Menemsha Films; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Képek (4)

Moziműsor