Jó estét, Mr. Waldheim! (2018)

2018 (Waldheims Walzer) osztrák történelmi dokumentumfilm

Rövid tartalom

Kurt Waldheim osztrák politikus a hetvenes években az ENSZ főtitkára, később pedig Ausztria köztársasági elnöke volt. Csakhogy tisztázatlan második világháborús szerepvállalása sok vitát kavart. Ruth Beckermann rendező 1986-ban aktivistaként maga is próbálta megakadályozni Kurt Waldheim megválasztás...
Rendező: Ruth Beckermann,
Főszereplők: Ruth Beckermann, Kurt Waldheim,
Jó estét, Mr. Waldheim! (2018)

Waldheims Walzer

Információk

Tartalom:

Kurt Waldheim osztrák politikus a hetvenes években az ENSZ főtitkára, később pedig Ausztria köztársasági elnöke volt. Csakhogy tisztázatlan második világháborús szerepvállalása sok vitát kavart. Ruth Beckermann rendező 1986-ban aktivistaként maga is próbálta megakadályozni Kurt Waldheim megválasztását, emellett kamerájával dokumentálta a politikai eseményeket. Több, mint 30 év után újra elővette az archív tekercseket, és tévés anyagokkal kiegészítve mutatja be, hogyan vezet meg egy országot annak megválasztott politikai vezetője.

A hátborzongatóan aktuális dokumentumfilm a múlttal való szembenézésről, valamint az egyéni és kollektív felelősségvállalásról szól, és azt is elemzi, hogy hogyan omlott össze a nagy illúzió, hogy Ausztria csupán a nácik első áldozata volt. A Jó estét, Mr. Waldheim! elnyerte a 2018-as Berlinale legjobb dokumentumfilmjének járó díjat, valamint az Osztrák Filmdíjat.

Forgalmazó:

ELF Pictures

Megjelenés:

Linkek:

Stáblista

Rendező:

  • Ruth Beckermann

Szereplők:

  • Ruth Beckermann
  • Kurt Waldheim

Író:

Vágó:

  • Dieter Pichler
Hozzászólások