Plakát
2019. január 10.

Sellők és Rinocéroszok

(12) Mermaids and Rhinos 2018 15 perc
Rendező:
  • Traub Viktória
Főszereplők:
  • Czinki Gertrúd
  • Farkas Júlia
  • Tüske Ferenc
  • Urbán Léna
  • Csernátonyi László Lukács

Különös dolgok történnek egy tengerparti motelben. Egy nagymama sellő farokkal pancsol a kádban, a szomszéd nő erotikus táncot lejt az ablakban, a halárus néni beleharap egy hal nyalókába miközben egy összetört szívű apuka rinocéroszként száguld az erdőben. A 8 éves Tilda életének szereplői furcsa, esendő, szeretetre éhes emberek, akik a kislány képzeletében szürreális vízióként jelennek meg, emlékképekből és egymásból alakulva, transzformálódva. Vágy és bánat, jelen és múlt, a szeretet és a kapcsolódás konstans hiánya keretezi a filmet.

Traub Viktória rendező, forgatókönyvíró és operatőr a MOME-n végzett animációs rendező szakon 2008-ban. Számos sikeres rövidfilm után (Vastojás, Eső) legújabb animációjával, a Sellők és Rinocéroszokkal több tucat fesztiválon szerepelt világszerte, és számos elismerést gyűjtött be. A Sellők és Rinocéroszok többek között a világ legnagyobb presztízsű animációs filmfesztiválján, Annecy-ban szerepelt a rövidfilmes versenyprogramban, ahova 3000 animáció közül válogatták be a 46 filmes programba. Annecy mellett olyan nemzetközi fesztiválokon nyerte el a legjobb rövidfilmnek járó díjat, mint a mexikói Veracruz Rövidfilm Fesztivál, a 7. Bangalore Rövidfilm Fesztivál, A Wiesbadeni Exground Film Festival, valamint a California Women’s Festival. A Sellők és Rinocéroszok az egyik legnagyobb sikere a magyar animációs szakmának 2018-ban.

A Sellők és Rinocéroszok Christian Petzold Tranzit című játékfilmjének kísérőfilmjeként kerül a magyar mozikba.

Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Vertigo Média Kft.; illetve a gyártó(k): DDK Produkciós; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Képek (8)

Moziműsor