Plakát
2018. október 10.

Két korona - Szent Maximilian Kolbe élete

(12) Dwie korony / Two Crowns 2017 86 perc
Rendező:
  • Michał Kondrat
Főszereplők:
  • Artur Barcis
  • Pawel Delag
  • Arkadiusz Janiczek
  • Cezary Pazura
  • Adam Woronowicz

„Senki sem szeret jobban, mint az, aki életét adja barátaiért.” (Jn 15,13)

Egy különös ember, Szent Maximilián Kolbe minorita ferences szerzetes életét mutatja be ez a lebilincselő életrajzi lengyel film. Kolbe atya életét adta azért, hogy másokat megmentsen.

A kis Rajmundnak megjelenik Szűz Mária, aki két koronát tart kezében: egy fehér és egy bíbor színűt. Ő mindkettőt választja, akkor még nem is sejtve, hogy ez mit jelent.

Az alkotás egyedisége, hogy egy dokumentum-játékfilm jeleneteivel kísérhetjük végig Kolbe atya életét és munkásságát. A szerzetesek és a szemtanúk archív képeken és izgalmas élményeket felidézve emlékeznek vissza a vértanú szerzetesre, aki briliáns elme, misszionárius és újságíró is egyben.

Megalapította és szerkesztette „A Szeplőtelen Szűz Lovagja” című népszerű vallási folyóiratot, Varsó közelében pedig létrehozta Niepokalanówot, a Mária tiszteletére alapított ferences kolostort és kiadót.Az auschwitzi koncentrációs táborban nemcsak megmentett egy embert az életnek, hanem tettével sokakba bátorságot és reményt öntött ahhoz, hogy túléljék a tábort.

Fel tudta ébreszteni bennük az emberi jóságba vetett hitet. Kolbe atya hősként halt meg, Szent II. János Pál pápa a „szeretet vértanújának” nevezte.

Forgalmazó: Etalon Film
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Etalon Film; illetve a gyártó(k): ; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Képek (1)

Moziműsor