Elvis Presley 1968 - A nagy visszatérés (2018)

2018 (Elvis '68 Comeback Special) amerikai zenés koncertfilm

Rövid tartalom

Ötven év telt el a rock’n’roll vitathatatlan királya, Elvis Presley legendás televíziós koncertje óta, amely újraindította, sőt rakétaként az egekbe lőtte zenei karrierjét. Ezt a bensőséges hangulatú, “unplugged” koncertet Elvis a legelkötelezettebb rajongók egy szűk köre előtt adta az NBC tévéstúdi...
Rendező: Steve Binder, Leon Knoles,
Elvis Presley 1968 - A nagy visszatérés (2018)

Elvis '68 Comeback Special

Információk

Tartalom:

Ötven év telt el a rock’n’roll vitathatatlan királya, Elvis Presley legendás televíziós koncertje óta, amely újraindította, sőt rakétaként az egekbe lőtte zenei karrierjét. Ezt a bensőséges hangulatú, “unplugged” koncertet Elvis a legelkötelezettebb rajongók egy szűk köre előtt adta az NBC tévéstúdióban, 7 év kihagyás után. Mivel a 60-as években a filmszerepei miatt egyáltalán nem koncertezett, az 50-es évek végére elért, csúcsokat döngető népszerűsége szinte teljesen eltűnt, a tévés felkérés szinte életmentő volt a karrierje számára. A másfél órás show-t egy 1968 decemberében élőben közvetítettek szerte az Egyesült Államokban. A stúdiókoncerten olyan klasszikus dallamok csendültek fel, mint a “Jailhouse Rock”, “Hound Dog”, “Love Me Tender”, “A Little Less Conversation’ vagy az “If I Can Dream”. A közvetítés hatalmas siker lett, ezt követően Elvis végleg visszatért a koncertezéshez, 1969-től 1977-ben bekövetkezett haláláig több mint 1000 koncertet adott, és ő volt az első zenész, akinek a koncertjét műholdon közvetítették - ezek az évek adták zenei pályája csúcspontját.

“A nagy visszatérés” (Comeback Special) 50. évfordulója alkalmából a digitálisan felújított és újrakevert koncertfilm limitált vetítéssorozatban világszerte visszatér a mozikba, ahol a rock’n’roll rajongók szinte testközelből tapasztalhatják meg az ikonikus zenész kirobbanóan energikus előadóművészi tehetségét és utánozhatatlan kisugárzását.

Forgalmazó:

Pannonia Entertainment Ltd.

Megjelenés:

Linkek:

Stáblista

Rendezők:

  • Steve Binder
  • Leon Knoles

Író:

Producerek:

  • Spencer Proffer
  • Marc Rosen
Hozzászólások