Plakát
2018. július 12.

kádár.kom

(12) kádár.kom 2017 84 perc
Rendező:
  • Aradi-Beöthy Péter
  • Bodnár V. Róbert
Főszereplők:
  • János Berecz
  • Attila Horváth
  • Péter Korbuly
  • Csaba Lázár

Az 1989-90-es fordulat minden posztkommunista országban eljutott odáig, hogy a kommunista vezetőket utolérte a számonkérés. Ceausescu, Jaruzelski, Honecker, Krentz és társaik. Egy kivételével: Magyarország. Kádár Jánostól és elvtársaitól senki sem kérte számon a regnálása alatt elkövetett bűnüket és senki sem hallgatta meg vélt, vagy valós mentségeit. A kádár.kom célja, hogy értelmezhető és valós képet adjon Kádár Jánosról. Arra keresi a választ, hogy Kádár milyen körülmények között jutott a hatalom közelébe, került hatalomra, hogy a nevével fémjelzett rendszer mit adott Magyarországnak, és mit vett el az országtól.

A filmben is közreműködő Dr. Berecz János az egyetlen, aki valóban "dolgozott együtt" Kádárral a megszólalók közül, ugyanis ő MSZMP KB tagja, az állampárt ideológiai és propagandaügyekkel foglalkozó KB-titkára, ekkoriban egyik legbefolyásosabb politikusa, 1987-ben a Politikai Bizottság tagja volt. 1982-ben távozott az MSZMP KB külügyi osztálya éléről, és a Népszabadság főszerkesztője lett.

Forgalmazó: Kommunizmus Bűnei Alapítvány
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Kommunizmus Bűnei Alapítvány; illetve a gyártó(k): ; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Képek (3)

Moziműsor