.

A művészet templomai: Caravaggio - Vérről és lélekről (2018)

(Caravaggio - L'anima e il sangue) olasz életrajzi dokumentumfilm

Rövid tartalom:

A művészet templomai ismeretterjesztő mozifilm sorozat keretében a nagy nézői és kritikai sikert aratott Vatikáni múzeum 3D, a Firenze és az Uffizi képtár 3D, és Raffaello: A festőfejedelem 3D után ismét egy kimagasló itáliai mester életét és művészetét bemutató film következik. Ez alátványos doku...
Rendező: Jesus Garces Lambert,
Főszereplők: Marigliano Emanuele, Manuel Agnelli, Mina Gregori, Claudio Strinati,

A művészet templomai: Caravaggio - Vérről és lélekről (2018)

Caravaggio - L'anima e il sangue

Információk

Tartalom:

A művészet templomai ismeretterjesztő mozifilm sorozat keretében a nagy nézői és kritikai sikert aratott Vatikáni múzeum 3D, a Firenze és az Uffizi képtár 3D, és Raffaello: A festőfejedelem 3D után ismét egy kimagasló itáliai mester életét és művészetét bemutató film következik. Ez alátványos dokumentumfilm Michelangelo Merisi da Caravaggio pályáját mutatja be munkásságán és személyes küzdelmein keresztül, akinek nem csupán a művészetét, de az egész létét is a fény és az árnyék, a kontrasztok és az ellentmondások, az ihletett zsenialitás és a józanság váltakozása jellemezte. Roberto Longhi, a legelismertebb Caravaggio-szakértő véleménye szerint a művész munkásságát szigorúan csak az életrajzával párhuzamosan lehet értelmezni, mivel minden mesterművében személyes tapasztalatai tükröződnek.

A film két irányból közelíti meg forradalmi mestert, aki korának művészeti elvárásai ellen lázadva vált a manierizmus, valamint a 17. század eleji naturalisztikus ábrázolás iskolateremtő képviselőjévé. A művészettörténeti szempontokat elénk táró neves szakértők narrációja a korai festményektől (mint a Beteg Bacchus gyermek és a Gyümölcskosarat tartó fiú) kezdve egészen a római korszakának művein át (Hamiskártyások, Szent Katalin, Judit lefejezi Holofrenészt, valamint a Dávid Góliát fejével) mutatja be a művészt. A másik megközelítésben a már-már fotószerűen realisztikus csendéletei kerülnek elemzésre, amelyek tökéletesen szimbolizálják életét és munkásságát, legyen alkotásai témája akár egy gyümölcskosár, egy hangszer, egy kard vagy épp egy börtönrács. Ezek az érzelmekkel teli pillanatok – valamint két különleges filmes képalkotási megoldások segítik a nézőt abban, hogy betekintést nyerjenek Caravaggio elméjébe és lelkébe, szembesülve félelmeivel és az őt ért hatásokkal is.

Forgalmazó:
Pannonia Entertainment Ltd.
Megjelenés:
Linkek:


Stáblista

Rendező:
  • Jesus Garces Lambert
Szereplők:
  • Marigliano Emanuele (Caravaggio)
  • Manuel Agnelli (Caravaggio)
  • Mina Gregori (önmaga)
  • Claudio Strinati (önmaga)
  • Rossella Vodret (önmaga)
Írók:
Producerek:
  • Aline Bardella
  • Francesco Invernizzi
  • Cosetta Lagani
Vágó:
  • Valentina Corti


Hozzászólások