Vad Balaton - Kibővített moziváltozat (2018)

2018 (Vad Balaton) magyar dokumentumfilm

Rövid tartalom

A Balaton Közép-Európa legnagyobb sekély vizű tava. Bár nyáron a partjait nyaralók lepik el, a tó és környezete rendkívül változatos természeti kincseket tartogat. A geológia, a vadvilág és az ember különös házassága teremtette ezt a tájat. A tó partjait kísérő vulkáni kúpok és barlangok, mésztufa l...
Rendező: Mosonyi Szabolcs,
Főszereplők: Csankó Zoltán,
Vad Balaton - Kibővített moziváltozat (2018)

Vad Balaton

Információk

Tartalom:

A Balaton Közép-Európa legnagyobb sekély vizű tava. Bár nyáron a partjait nyaralók lepik el, a tó és környezete rendkívül változatos természeti kincseket tartogat. A geológia, a vadvilág és az ember különös házassága teremtette ezt a tájat. A tó partjait kísérő vulkáni kúpok és barlangok, mésztufa lépcsők és szurdokvölgyek, mocsarak és berkek olyan csodákat tárnak elénk, amelyek csak erre a vidékre jellemzők. Ürge és vadmacska, vándorsólyom és holló, tömegesen fészkelő kócsagok és gémek, éjszakai kalandra induló pelék és násztáncot járó balinok elevenednek meg többek között a látványos víz alatti és légi felvételeket is felvonultató filmben, amelyet kitűnő képminőséget nyújtó 4K kamerákkal, speciális víz alatti kamerákkal, rejtett vadkamerákkal és drónkamerákkal forgattak közel 3 éven át.

A Vad Szigetköz és a Vad Kunság rendezőjeként és operatőreként ismert, Balázs Béla-díjas Mosonyi Szabolcs és alkotótársa, Bagladi Erika forgatókönyvíró-producer legújabb természetfilmje a televíziós változatból kimaradt jelenetekkel bővített, hosszabb és szélesvásznú (cinemascope) kivitelben érkezik április 19-től országszerte a mozikba.

A film az NMHH Médiatanács támogatásával, Magyar Média Mecenatúra Program keretében jött létre.

Forgalmazó:

Pannonia Entertainment Ltd.

Megjelenés:

Linkek:

Stáblista

Rendező:

  • Mosonyi Szabolcs

Szereplő:

  • Csankó Zoltán (narrátor)

Író:

Producer:

  • Bagladi Erika

Zeneszerző:

  • Mátyás Attila Merkaba

Operatőr:

  • Mosonyi Szabolcs

Vágó:

  • Mosonyi Szabolcs
Hozzászólások